NavMenu

Otvoren poslovni kompleks Sirius Offices u Novom Beogradu vredan 40 mil EUR - U drugoj fazi biće izgrađeno još 12.500 m2 prostora

Izvor: eKapija Petak, 30.06.2017. 15:31
Komentari
Podeli
Poslovni kompleks Sirius OfficesPoslovni kompleks Sirius Offices
Erste Grupa je u petak, 30. juna 2017. godine, zvanično u Beogradu otvorila poslovni kompleks Sirius Offices, koji je spreman za svoje prve korisnike. Nakon što 3. jula sat simbolično otkuca, prvi zakupac – Erste Bank a.d. Novi Sad, useliće se u ovu zgradu, koja će postati njen novi glavni poslovni centar u Beogradu. Koncern Strabag d.o.o. Beograd, zakupom 4.000 kvadratnih metara, postao je drugi po veličini zakupac poslovnog prostora u kompleksu, saopštila je Erste grupa.

Kompleks zauzima površinu od 18.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora. Osim kancelarijskih prostorija, Sirius Offices obuhvatiće i restoran, prodavnicu i 230 parking mesta, a prva faza investicije iznosi 40 mil EUR.

Kompleks Sirius Offices nalazi se u poslovnom delu Novog Beograda, na uglu ulica Bulevar Milutina Milankovića i Antifašističke borbe, sa odličnom infrastrukturnom povezanošću sa ostalim delovima grada. Kako je navedeno, biće sertifikovan po standardima BREEAM-a, uz poštovanje strogih zahteva energetske efikasnosti i garantujući minimalnu potrošnju energije za grejanje i hlađenje, kao i upotrebu obnovljivih i recikliranih materijala. Za visok kvalitet kompleksa Sirius Offices bio je zadužen građevinski koncern Strabag.

- Naša poslovna strategija podrazumeva podršku gradovima centralne i istočne Evrope koji se brzo razvijaju, među koje spada i Beograd, gde ujedno posluje i Erste banka. Do sada je Erste Grupa finansirala različite projekte u Srbiji, poput poslovnih i stambenih kompleksa, kao i retail parkova. Sirius Offices, sa površinom od 18.500 m2 i 230 parking mesta, najnoviji je u nizu, i sigurni smo da će ovaj projekat pružiti najviši nivo komfora, energetske efikasnosti i pogodnosti svojim korisnicima, kao i posetiocima. Atraktivnost projekta je već dokazana činjenicom da je dve trećine prostora izdato još pre otvaranja - rekao je Richard Wilkinson, šef sektora za komercijalne nekretnine Erste Group Bank AG.


Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, istakao je da je enterijer kompleksa Sirius Offices dizajniran u skladu sa savremenim pristupom bankarskom poslovanju, koje se brzo menja i prilagođava potrebama klijenata i zaposlenih.

Filijala će, između ostalog, biti opremljena drive-in bankomatom i samouslužnom zonom, koji će biti dostupni 24 sata dnevno. Još jedna novina biće mogućnost da pravna lica na bankomatima uplaćuju novac na račune svojih firmi. Sve ovo će klijentima omogućiti bržu upotrebu standardnih usluga i više vremena za konsultacije sa zaposlenima u banci.

Druga faza ovog projekta podrazumeva izgradnju 12.500 bruto kvadratnih metara i dodatnih 160 parking mesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.