NavMenu

IKEA postavila toranj ispred buduće robne kuće u Bubanj potoku - Radovi se bliže kraju, otvaranje predviđeno za leto

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.05.2017. 15:38
Komentari
Podeli
Kompanija IKEA saopštila je da se privode kraju radovi na objektu i uređenju prostora oko njene prve robne kuće u Srbiji, kod Bubanj potoka. U okviru završetka radova, postavljen je i simbol te robne kuće, toranj IKEA, visine 45 metara.

Kako se navodi u saopštenju, ovim korakom kompanija je bliža cilju da ponudi "proizvode koji se odlikuju dobrim dizajnom, funkcionalnošću, kvalitetom i održivošću po tako niskim cenama da ih može priuštiti što veći broj ljudi".

IKEA, dodaje se, neprestano radi na unapređenju energetske efikasnosti u nastojanju da se obezbedi energetska nezavisnost kroz veću proizvodnju obnovljive energije u odnosu na količinu koju kompanija potroši u poslu. Vodeći se tim načelima, prva robna kuća u Srbiji kod Bubanj potoka ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.

Među mnogobrojnim prednostima u radu prvu robnu kuću karakteriše sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10% otpada ide na deponiju.

Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koji služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije.

Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuju deo potrebne energije za funkcionisanje objekta, a biće instaliran i sistem za centralno upravljanje zgradom u cilju optimizacije potrošnje energije.

Robna kuća IKEA trebalo bi da bude otvorena na leto, a na više od 33.000 kvadratnih metara nudiće raznovrstan asortiman sa oko 9.500 proizvoda, imaće moderan restoran i poseban prostor za animaciju dece. U sklopu objekta je uređen prostor za 1.200 parking mesta, a instaliran je i punjač za elektromobile u neposrednoj blizini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.