NavMenu

Počinje izgradnja prvog kondominijuma na Voždovcu - Postavljen kamen temeljac za naselje Voždove kapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2017. 15:51
Komentari
Podeli
Izgradnja kompleksa Voždove kapije u Beogradu počela je danas postavljanjem kamena temeljca uz prisustvo predstavnika Grada Beograda, Gradske opštine Voždovac i Ambasade Izraela. U pitanju je prvi kondominijum na Voždovcu na 70.000 m2. On obuhvata više od 700 stambenih jedinica sa podzemnim parking prostorom, maloprodajnim prostorom u prizemlju namenjenim mnogobrojnim uslužnim delatnostima, kao i zatvorenim privatnim parkom na 7.000 kvadrata.

Povelja koju su potpisali svi čelni ljudi koji su doprineli početku izgradnje stambeno poslovnog kompleksa, svečeno je položena u pripremljene temelje. Njeno zasipanje prvim lopatama betona označilo je početak gradnje.

Partner menadžer projekta Voždove kapije Gili Dekel se zahvalio je prisutnim predstavnicima lokalne samouprave i Grada Beograda i izjavio da projekat Voždove kapije koji je vredan 170 mil EUR predstavlja nastavak ulaganja izraelske kompanije Shikun & Binui Group u srpsko tržište, nakon uspešnog projekta Central Garden.

- Zahvaljujući dobroj saradnji sa predstavnicima Grada Beograda i Vladom Srbije, uspeli smo da postanemo lideri na tržištu nekretenina, zbog čega sam posebno ponosan - naglasio je Dekel.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer je istakla da je veoma ponosna kada vidi koliko brzo se izgled Beograda menja zahvaljujući svim projektima izraelskih investitora, koji ulažu u naše tržište.

- Sigurna sam da će i ovaj projekat kompanije Shikun&Binui Group biti uspešan kao i prethodni, te verujem da će izgradnja kondominijuma Voždove kapije pozitivno uticati na razvoj tržišta nekretnina u Beogradu. Ambasada Izraela će nastaviti da aktivno podržava rad izraelskih kompanija u Srbiji, u želji da izgradimo što jaču poslovnu i ekonomsku vezu i nastavimo naše neraskidivo prijateljstvo.

Ekskluzivna prodaja stanova poverena je kompaniji CBRE Srbija, vodećoj konsultantskoj kući za nekretnine u Srbiji.

Kompleks će biti izgrađen u nekoliko faza, a prema rečima Mine Kalezić iz kompanije CBRE Srbija, većina stanova planiranih za gradnju u prvoj fazi je već rezervisana.

- Od 129 stanova koji će biti izgrađeni u prvoj fazi, rezervisano je 105. Ovaj uspeh i veliko interesovanje rezultat su dobrog planiranja i predviđanja šta kupci na ovoj lokaciji očekuju. Zainteresovani kupci mogu pogledati ogledni stan, a u ovoj fazi izgradnje budući vlasnici mogu u saradnji sa našim arhitektama da menjaju planiranu strukturu i kreiraju ambijent po svom ukusu - objasnila je Mina Kalezić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.