NavMenu

Završeno ispitivanje zemljišta u Radničkoj, u martu počinje izgradnja Ada Mall-a - Otvaranje tržnog centra planirano za kraj 2018.

Izvor: Novosti Nedelja, 12.02.2017. 17:43
Komentari
Podeli
Radovi na novom tržnom centru Ada Mall, u Radničkoj ulici, na prostoru bivše fabrike Minel, počeli su ovog meseca, pošto je završeno ispitivanje zemljišta.

Rušenje ostataka prethodnog objekata privodi se kraju, a posetioci bi u ovaj šoping-centar mogli da uđu krajem naredne godine, potvrđuju iz kompanije GTC, investitora projekta.

Iako je bilo najavljeno da će radovi početi krajem prošle godine, rušenje bivše Minelove fabrike na opštini Čukarica, i sanacija terena kao priprema za građevinske radove kasnila je.

Razlog tome je građevinska dozvola, koja je izdata tek krajem januara, pa su na placu u Radničkoj ulici, od početka meseca radnici i mašine za rušenje.

U kompaniji GTC Srbija ne očekuju komplikacije, s obzirom na to da je prethodno urađeno detaljno ispitivanje zemljišta Saobraćajnog instituta CIP.

- Posle rušenja i sanacije terena, predviđa se da početak radova bude u martu, kako bismo ispoštovali rokove i prve potrošače u šoping-centar primili krajem 2018. godine - kažu iz kompanije GTC Srbija.

Građevina inovativnog dizajna, talasastog oblika i stepenaste spratnosti, prostiraće se na 34.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Šoping-centar će imati tri sprata, oko stotinu lokala, sprat za zabavu i restorane, ozelenjene terase, sa oko 1.000 parking-mesta, što će ga činiti najvećim komercijalnim objektom na opštini Čukarica.

Fotogalerija
Novi raj za ljubitelje šopinga - Tržni centar Ada Mall
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.