NavMenu

Tramvaji do Višnjičke, metro do Mirijeva - Objavljen plan detaljne regulacije za deo beogradske opštine Palilula

Izvor: eKapija Petak, 03.02.2017. 17:31
Komentari
Podeli
Tramvaji bi u budućnosti trebalo da voze sve do Višnjičke ulice, a metro čak do - Mirijeva. Naime, ovo su delovi Plana detaljne regulacije područja između ulica Višnjičke, Mije Kovačevića, Dragoslava Srejovića i Bore Vukmirovića, na Paliluli.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda objavio je rani javni uvid u ovaj dokument, koji će trajati od 6. do 23. februara 2017.

- U skladu sa potrebama širenja tramvajskog saobraćaja, planirano je da se nova tramvajska linija vodi u okviru razdelnog ostrva u Višnjičkoj ulici - navedeno je u PDR, koji je izradio Urbanistički zavod Beograda.

Kada je reč o linijama beogradskog metroa, jedna od njih mogla bi da vodi do Mirijeva.

- Planirani razvoj javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika dat PGR građevinskog područja Beograda, zasniva se i na postepenom uvođenju mreže savremenog gradskog šinskog sistema – beogradskog metroa. Polazeći od planova razvoja grada u Dunavskom priobalju, Mirijevu i banatskom delu grada, u varijantnom rešenju, linijom dva bi se metro vodio trasom ulica Bulevar despota Stefana i Višnjička ka Karaburmi i dalje ka Mirijevu.

- Razvoj javnog graskog prevoza putnika ovog prostora planiraće se u skladu sa razvojnim planovima Direkcije za javni prevoz - dodaje se u Planu detaljne regulacije.

Kako će se ovaj deo Palilule razvijati, videćemo u narednom periodu. Celokupan elaborat za rani javni uvid Plan detaljne regulacije možete pogledati na ovom linku.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.