NavMenu

Napreduju pripreme za izgradnju tržnog centra Promenada Novi Sad

Izvor: eKapija Nedelja, 15.01.2017. 17:28
Komentari
Podeli
Planirani izgled objektaPlanirani izgled objekta
Pripreme za izgradnju šoping mola Promenada Novi Sad uveliko napreduju. U Gradskoj upravi za urbanizam od 9. januara je u toku javna prezentacija urbanističkog projekta budućeg tržnog centra, a zainteresovani mogu da pogledaju taj dokument još i 16. januara (od 10 do 13 časova).

Urbanistički projekat budućeg tržnog centra kod Spensa predviđa izgradnju objekta površine od oko 115.000 metara kvadratnih.

Izgradnja Promenade, između Stadiona Karađorđe i SPC Spens, moguća je u dve faze. U prvoj bi bio izgrađen jedan deo objekta, kao i kompletna podzemna etaža. U drugoj fazi predviđena je izgradnja prizemlja i prvog sprata dela objekta na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara.

Urbanistički projekat predviđa da će budući šoping mol, kompanije NEPI, imati suteren, prizemlje i tri sprata. Podzemni nivoi su prevashodno namenjeni parkiranju, uz veliki hipermarket, dok na prizemlju i prvom spratu preovlađuju prodajni sadržaji.

Na drugom spratu predviđeni su mešoviti sadržaji, zabavnog i ugostiteljskog karakera, kao što su bioskop, fitnes cenetar, restorani brze hrane, kao i klasični restorani, dok se na trećem spratu nalaze servisni sadržaji bioskopa kao i otvoreno tj. nenatkriveno parkiranje u severoistočnom delu objekta.

Iznad dela drugog sprata biće i krovna terasa sa zelenim površinama i površinama za sport i rekreaciju.

Broj parking mesta u budućem tržnom centru biće oko 1.300, a ukupna površina objekta sa podzemnim parkingom biće oko 163.000 m2.

NEPI je građevinsku parcelu od oko 33.000 m2 prošle godine kupio za oko 3,7 milijardi dinara.

Idejno rešenje tržnog centra Novi Sad je izradio projektni biro Đorđe Bajilo arhitekti na osnovu konkursnog rešenja čiji su autori firme HBRO iz Rumunije i HB Design & Handels GMBH iz Austrije. U kompaniji NEPI za eKapiju više detalja o izgledu budućeg objekta najavaljuju nakon dobijanja građevinske dozvole, što se očekuje u toku februara!
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.