NavMenu

U Zemunskim kapijama ukupno oko 1.700 stanova - Na centralnom trgu biće smešteni kafići, radnje i restorani

Izvor: eKapija Sreda, 04.01.2017. 15:53
Komentari
Podeli
Novo naselje Zemunske kapije trebalo bi da ima osam stambenih objekata, sa oko 1.700 stanova, različite strukture - od garsonjera do četvorosobnih stanova.

O novom naselju, koje će biti izgrađeno na prostoru nekadašnje kasarne Aleksa Dundić, dugo se pisalo i pričalo, a pre nekoliko dana Građevinska direkcija Srbije najavila je njegovu izgradnju.

Takođe, objavljen je i poziv za firmu koja će reklamirati prodaju ovih stanova, iz koga saznajemo još neke detalje budućeg kompleksa!

Građevinska direkcija naselje Zemunske kapije zamislla je kao stambeno-poslovni kompleks koji se prostire na površini od oko 6 hektara, u bloku formiranom ulicama Cara Dušana, Zadužbinska i Šumadijska.

Između dva objekta koja su pozicionirana uz Ulicu cara Dušana postojaće prolaz, koji predstavlja kapiju naselja, koja prolaznike uvodi u njegovu unutrašnjost, omogućava im pogled na centralni trg i mnogobrojne dodatne. Centrani trg biće pešačka zona, opremljena mobilijarom i rasvetom, a tu će biti smeštene radnje, kafići, restorani, navedeno je u dokumentaciji.

Imenom Zemunske kapije Građevinska direkcija želela je da sačuva od zaborava stari Zemun, njegovu osobenu arhitekturu, koju karakterišu ušuškana dvorišta i raskošne kapije. Na istorijskom planu, Zemunske kapije će biti podsećanje na 12 zaboravljenih zemunskih kapija koje su predstavljale ulaz u grad, ali i u Austrougarsko carstvo.

U GDS kažu da u ovoj fazi realizacije ne mogu da daju više informacija o novom zemunskom naselju, te se novi detalji očekuju u budućem periodu.

Još četiri objekta u novosadskom naselju Sunčana strana

Osim početka izgradnje naselja Zemunske kapije Građevinska direkcija u planu za ovu godinu ima - završetak izgradnje dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar u Novom Beogradu i izgradnju četri nova objekta u naselju Sunčana strana u Novom Sadu. U novosadskom naselju već je izgrađeno 6 energetski efikasnih objekata.

- Cena kvadrata u naselju Dr Ivan Ribar iznosi između 1.270 i 1.320 EUR bez PDV-a - navodi GDS.

U Stepi preostali veliki stanovi

Građevinska direkcija prodaje i preostale stanove i poslovne prostore u voždovačkom naselju Stepa Stepanović. Računaju na kupce "sa dubljim džepom", jer su ostali pretežno trosobni stanovi, veći od 80 kvadrata. Na ovoj lokaciji cena kvadrata stana je 1.280 EUR sa PDV-om, a poslovnog prostora 1.570 EUR sa PDV-om. Uz kupljeni stan dobija se i garažno mesto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.