NavMenu

"Lampsa", u slučaju pobede na tenderu, spremna da u "Genex" kompleks u Beogradu uloži 100 mil EUR - "Continental" u lancu "Sheraton"

Izvor: Glas javnosti Nedelja, 16.03.2008. 14:52
Komentari
Podeli

Grčka kompanija "Lampsa", ukoliko pobedi na tenderu, spremna je da u "Genex" kompleks u Beogradu uloži oko 100 mil EUR. Kako je istako Nikos Dandalos, izvršni direktor kompanije, "Lampsa" ima ambiciozne planove, posebno kada je u pitanju hotel "Continental"

- Sarađujemo sa svetski poznatim hotelskim lancima i planiramo da "Continental" priključimo lancu hotela "Sheraton" - kazao je Dandalos, podsetivši da je reč o čuvenom hotelskom lancu koji u 60 zemalja sveta ima oko 600 različitih hotela.

Prema planu, renoviranje "Continental" trajalo bi 2 godine i u njegovu obnovu bilo bi uloženo oko 10 mil EUR.

Ova kompanija zainteresovana je i za objekte "Genex" na Kopaoniku, ali Dandalos nije mogao da precizira da li će istovremeno konkurisati za oba kompleksa ili će kompleks na Kopaoniku biti varijanta u slučaju da "Lampsa" ne uspe da kupi "Genex" imovinu u Beogradu.

On nije odgovorio ni na pitanje do koje cene je "Lampsa" spremna da ide, ali je potvrdio da će kombinacija prodajne cene (85 mil EUR) i investicija uticati na dalje projekcije.

- Mogu samo da kažem da iznosi od 600 do 700 mil EUR, koje mediji navode, nisu realni - rekao je on.

Lampsa je većinski vlasnik hotela Hyatt Regency Beograd, a nedavno su kupili i Hotel Excelsior u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.