NavMenu

Kompanija Nepi investira i u Kruševcu - Izgradnja tržnog centra vrednog oko 15 mil EUR počinje u 2017.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 31.10.2016. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Nakon Novog Sada i Kragujevca, kompanija Nepi najavljuje i investicije u Kruševcu.

Kako za eKapiju potvrđuje menadžer Nepi-a Nemanja Savčić, kompanija je kupila parcelu od oko 2,7 hektara na lokaciji Stari aerodrom u Kruševcu, a u narednih mesec dana očekuje se početak realizacije projekta, odnosno pribavljanje dozvola. Gradnja bi, prema očekivanjima, trebalo da krene tokom 2017. godine.

Nepi je za plac u Kruševcu izdvojio blizu 294 miliona dinara.

- Posle Kragujevca i Novog Sada, odlučili smo da ulažemo i u Kruševcu, koji je veoma značajan privredni centar ovog dela Srbije. Izgradićemo moderan ritejl park od oko 10.000 m2, gde očekujemo veliki broj internacionalnih zakupaca, koji se već interesuju za ovaj projekat - kaže Savčić za eKapiju, dodajući da se otvaranje prvih radnji može očekivati već tokom 2018.

Naš sagovornik ističe izuzetnu saradnju sa kruševačkom lokalnom samoupravom, zahvaljujći kojoj, kako kaže, očekuje veoma efikasnu realizaciju.

Vrednost investicije je između 12 i 15 mil EUR, a tačan iznos znaće se u daljim fazama razvoja projekta. Zasad postoji koncept, a kako naš sagovornik podseća, izrada projekta za ovako značajane investicije je uvek zahtevan zadatak.

Tik uz budući Nepi-ev ritejl park u Kruševcu, uskoro će graditi i Lidl. Ta kompanija je kupila drugi plac koji je Grad ponudio na lokaciji Stari aerodrom, na licitaciji održanoj u septembru. Lidl je, kako je objavljeno na gradskom sajtu, za parcelu od oko 1 ha platio oko 105 miliona dinara.

Kako je ranije najavljeno, Nepi će u Novom Sadu, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara izgraditi tržni centar vredan čak 60 mil EUR. U pitanju je projekat koji Novosađani sa nestrpljenjem očekuju, jer će nadomak Spensa, uz mnogobrojne butike, biti smešten i bioskop, kuglana i drugi sportsko-rekreativni sadržaji.

Sagovornik eKapije ističe da i u Novom Sadu imaju veliku podršku lokalne samouprave, te da sve ide po planu i veoma brzo.

- Finalizira se urbanistički projekat, nakon čega sledi dobijanje građevinske dozvole. Krajem zime, najverovatnije u februaru, mogli bismo da očekujemo početak radova - kažu u kompaniji Nepi.

Južnoafrička kompanija Nepi u vlasništvu ima 40 tržnih centara širom Afrike, ali i u Evropi. U Srbiji su postali poznati posle kupovine TC Plaza u Kragujevcu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.