NavMenu

Đokovići grade teniski centar u Novom Beogradu - za plac u "Bloku 45" 11 mil EUR

Izvor: Blic Utorak, 11.03.2008. 09:10
Komentari
Podeli

Novak ĐokovićNovak Đoković

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, po svemu sudeći, gradiće teniski centar u Novom Beogradu, na lokaciji koja se nalazi zapadno od Ulice dr Ivana Ribara. Porodično preduzeće "Family sport" juče (10. mart 2008. godine) je pobedilo na javnom nadmetanju, kao jedini ponuđač, za dodelu zemljišta u zakup u novobeogradskom "Bloku 45".

Ponuda "Family sporta" za zemljište u "Bloku 45" bila je jedina koja je prispela na konkurs objavljen 1. februara ove godine, verovatno i zbog toga što je jedan od uslova bio da budući zakupac mora priložiti i uverenje ATP tura da njegov projekat ispunjava uslove održavanja turnira obe kategorije.

- Zadovoljni smo i nadamo se da ćemo već sledeće godine imati ATP turnir u Beogradu - optimistično je izjavio Goran Đoković, stric našeg najboljeg tenisera i direktor firme "Family sport", dodajući da njegov brat i sinovac nisu odustali od namere da teniski centar grade i u Kragujevcu. Taj grad se nedavno pojavio u opticaju, pošto su vlasti Beograda odbile da, mimo tendera, Đokovićima dodele zemljište.

Firma "Family sport" dužna je da u narednih 30 dana, od trenutka kad dobije rešenje gradonačelnika o dodeli zemljišta u zakup, sklopi ugovor sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište o naknadi za uređenje zemljišta.

Đokovići su plac, koji se sastoji od dve parcele, dobili po početnoj ceni od 432 miliona dinara, čemu treba dodati 499 miliona dinara naknade za uređenje ostalog građevinskog zemljišta. "Family sport" će ukupno za plac u Novom Beogradu platiti nešto više od 11 mil EUR. U zavisnosti od dogovora sa Direkcijom, plac će moći da plate odjednom, sa popustom do 30%, ili u ratama na najduže tri godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.