NavMenu

U Beogradu 489 aktivnih gradilišta

Izvor: eKapija Utorak, 25.10.2016. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u ponedeljak (24. oktobra 2016. godine) zgradu bivšeg Saveznog MUP-a, gde je u toku rušenje i pripremanje terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Sa njim su bili izraelski investitor Gili Dekel, Adir el Al, direktor Airport City-ja, i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

– Investicija je vredna više od 200 mil EUR, a radi se o 60 hiljada kvadrata. Ovde će raditi naša građevinska industrija i to je sjajna stvar za Beograd i Srbiju i potpuno se uklapa u našu strategiju i viziju razvoja novog Beograda – naglasio je Mali.

On je dodao da sa ovom investicijom ovaj deo Beograda dobija potpuno drugačiju sliku.

– Do kraja sledeće godine završićemo projekat rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, gde planiramo da sklonimo automobile sa ulice i da ih stavimo u jedan nivo ispod, podzemnu garažu kako bi ulica bila na raspolaganju prevashodno pešacima. Čekamo odluku i investitora koji su kupili bivšu zgradu američke ambasade i to će biti još jedan veliki kompleks u ovom delu grada. Polako, ali sigurno ovaj deo grada će imati potpuno drugačiji izgled i to je slika i prilika Beograda za koji se borimo – rekao je gradonačelnik, koji je naglasio da u ovom trenutku u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta.

Adir El el Al je rekao da je AFI Europe počeo sa rušenjem bivše zgrade Saveznog MUP-a.


– Fokusirani smo na izgradnju velikih poslovnih i stambenih objekata. Rušenje bivše zgrade Saveznog MUP-a počelo je u saglasnosti sa zakonima i propisima Republike Srbije i Grada Beograda koje investitor izuzetno poštuje, i koje će ispoštovati u skladu za smernicama za dozvolu za rušenje, koje će trajati do marta sledeće godine. Namera nam je da ovim projektom doprinesemo razvoju Beograda kao svetske metropole – istakao je Adir el Al.

AFI Europe je uključena u razvoj i izgradnju komercijalnih i stambenih objekata u Srbiji poslednjih 15 godina, što uključuje izgradnju Airport City-ja i Central Garden-a. Takođe su aktivni na tržištu u Češkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Nemačkoj, Letoniji i Poljskoj. Kompanija upravlja poslovnim zgradama, tržnim centrima, industrijskim zonama i stambenim objektima. Investitori ovog projekta imaju reputaciju solidnog izvođača radova visokog kvaliteta širom sveta u kombinaciji sa ličnim i timskim iskustvom, prenosi Beoinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.