NavMenu

Grčka "Lampsa" u trci i za "Genex"

Izvor: Tanjug Nedelja, 02.03.2008. 14:37
Komentari
Podeli

GenexGenex

U tenderskom postupku za privatizaciju imovine kompanije "Genex", po početnoj ceni od 130 mil EUR, jedan od najozbiljnijih ponuđača biće grčka kompanija "Lampsa", uz podršku Nacionalne banke Grčke i investicionog fonda "Ashmore".

Agencija za privatizaciju raspisala je 27. decembra dva odvojena tendera, i to jedan za prodaju hotela "Continental", "Genex apartmana", teniske hale i energane u Beogradu po minimalnoj ceni od 85 mil EUR i drugi za hotelski kompleks na Kopaoniku, koji obuhvata hotel "Grand", "Konake - Sunčane vrhove", restoran "Zvrk" i stambene jedinice u Raškoj, po početnoj ceni od 45 mil EUR.

Kompanija "Lampsa" u svom vlasništvu ima čuveni hotel "Velika Britanija" u Atini, a osim hotelijerstva, bavi se i prometom nekretnina i poseduje oko 200 brodova.

"Lampsa" je nedavno započela obimno investiranje na srpskom tržištu, preuzimanjem 51% akcija beogradskog hotela "Hyatt", u šta je uložila više od 11 mil EUR, a pre desetak dana je kupila i hotel "Excelsior" u strogom centru Beograda za 610 miliona dinara.

Rok za dostavljanje ponuda za "Genex" je 24. mart, dok je aukcija zakazana za 31. mart. Obaveza kupca je da u narednih 20 godina zadrži istu delatnost hotela i apartmana, odnosno da obezbedi nivo kvaliteta hotela od najmanje četiri plus internacionalnih zvezdica u roku od tri godine po preuzimanju, da posluje na međunarodnom tržištu i ima zaštićeni znak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.