NavMenu

Silver Lake Resort na Srebrnom Jezeru na Dunavu - buduća mega turistička destinacija Srbije ?

Izvor: eKapija Petak, 29.02.2008. 15:41
Komentari
Podeli

marinamarina
(Budući kompleks)

Turističko-kongresni i sportsko-rekreativni centar visoke kategorije kraj Srebrnog jezera u opštini Veliko Gradište, SILVER LAKE RISORT (www.silverlake.co.yu) , prostiraće se na oko 320 hektara, a u svom sastavu imaće 2 hotela, vile i apartmansko naselje, aqua park, šoping centar, golf i sportske terene, bazene, marinu, kao i zone zabave, sporta, rekreacije, zdravlja i lepote. Kako je istaknuto na prezentaciji istoimenog Master plana, čitav projekat vredi više od 50 mil EUR, a u izgradnju novog turističkog bisera Srbije do sada je uloženo 7 mil EUR u zakup zemljišta i infrastrukturu.

Čitav projekat je plod privatne inicijative - investitor je preduzeće “Silver Lake Investment” iz Beograda, čije je osnivač NCA Invesment Group na čelu sa Slobodanom Vučićevićem, (Droga Kolinska, Grand Prom, Štark, Srpska Asocijacija Menadžera...)

marinamarina
(Budući hotel Danubia ParkHotel 4*)

Kako je naglasio Miodrag Denić, direktor “Silver Lake Investment”, tokom 2007. godine izgrađena su 4 teniska terena, 2 ugostiteljska objekta sa po 3 lokala, završena je i prva faza izgradnje marine. Ali, intenziviranje radova očekuje se tokom leta 2008. godine, kada počinje izgradnja prvog hotela “Danubia Parkhotel”, koji će imati 4 zvezdice.

Hotel će, kako je istakao Denić, imati 180 soba (360 ležajeva), a ačekivani period izgradnje je 18 meseci. Hotelski kompleks imaće površinu od 20.000 m2, a u svom sastavu imaće i restoran sa 550 mesta, bar za150 posetilacau, spa i wellness centar, salon lepote, otvorene i zatvorene bazene, diskoteku, banket salu, salu za sastanke, bioskop, pozorište i parking od 100 mesta. Oko 90% soba, kako je naglašeno na prezentaciji, gledaće na Dunav.

marinamarina
(Luksuzni hotel sa 5*)

Izgradnja drugog hotela, koji će imati 5 zvezdica, počeće po izgradnji prvog. Biće pozicioniran i “otvoren” prema Dunavu, a osim svog onog za koji i priliči hotelima visoke kategorije, imaće i balsku salu za velika slavlja.

U drugoj polovini 2008. godine počeće i izgradnja tržnog centra, apartmana i etno sela. Izrada idejnog projekta kompleksa je u toku, a u ovoj fazi dobićemo butike, diskoteku, supermarket, barove sa baštama, restoran od 400 mesta, kafiće, amfiteatar od 200 mesta, svečanu salu, kao i 28 apartmana.

marinamarina
(Vile-apartmani)

„SILVER LIKE RESORT“ imaće i veliki golf teren, koji će moći da zadovolji i profesionalne igrače. Njegova izgradnja će takođe početi u 2008. godini.

- Predviđena je izgradnja terena sa 18 rupa, ali ostavićemo mogućnost da ga proširimo za još 18. Ukupna dužina igrališta, predviđena projektom, iznosi 6.800 m, dok ukupna površina ispucavališta iznosi 10.500 m2, a predviđeno je i 64 peščane prepreke. Za vežbališta smo predvideli 38.000 m2 – objasnio je Denić i dodao da je u planu da se na igralištu izgradi i 12 jezera, koja će se prostirati na 16,4 hektara.

marinamarina
(budući lokali)

Zahvaljući se „idejnom vođi“ Master plana, Tomasu Krausu, koji je i prisustvovao prezentaciji na Beogradskom sajmu, Slobodan Vučićević je rekao da je jedan od njegovih glavnih ciljeva da Srebrno jezero postane primarna turistička destinacija Srbije, koja će privući i druge investicije, i pozvao sve ljude dobre volje sa istom vizijom da mu u tome pomognu.

Inače, u timu zaduženom za implementaciju projekta, osim stručnjaka iz „NCA Investment Group“ i „Silver Lake Investment“, nalaze se i nemački „Creatop“ (kreatori turističkih projekata) i „Krause Bohne“ (arhitekte i internacionalni planeri).

marinamarina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.