NavMenu

Novi hotelski lanac stiže u Beograd? - Strani hotelijeri zainteresovani za zgrade Beobanke na Zelenom vencu

Izvor: Politika Četvrtak, 08.09.2016. 08:49
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Za dve zgrade nekadašnje Beobanke na Zelenom vencu zainteresovani su hotelijeri, kompanije koje se bave upravljanjem nekretninama i jedna strana firma koja bi da preseli centralu u Beograd, piše list Politika.

Svi oni dobiće još jednu šansu, ovoga puta na šestom javnom nadmetanju za kupovinu zgrade od 13 spratova i objekta ispred sa pet etaža.

Zbog velikog interesovanja Gradska uprava Beograda nedavno je pomerila rok za dostavljanje ponuda na 31. oktobar. Nadmetanje je zakazano za 4. novembar, a prethodno je trebalo da bude organizovano 2. septembra. Početna cena ostaće ista - 3,1 mil EUR, ali u gradu očekuju da će sa povećanjem broja zainteresovanih porasti i cena na javnom nadmetanju.

- Rok je pomeren na zahtev zainteresovanih kupaca koji su tražili produženje kako bi mogli da obezbede novac za depozit. Prvobitan rok od 15 dana bio je prekratak za učesnike iz drugih država zbog komplikovanih procedura transfera novca iz inostranstva - kaže Dragutin Nenezić, pomoćnik šefa kabineta Beograda, zadužen za investicije.

Zasad je zainteresovano šest-sedam kupaca, ali u upravi ipak očekuju da će se na novembarskom "takmičenju" oko zgrade na Zelenom vencu pojaviti tri do pet pravih kupaca.

Nenezić kaže da su među zainteresovanim kupcima tri hotelska lanca koji nisu prisutni u našoj zemlji.

Ako vlasnik zgrada postane neko iz ove branše, sva je prilika da će na atraktivnoj lokaciji podići hotel srednje zvezdice. U tom kraju nema prostora za pravljenje parkinga, a hotel sa tri zvezdice bi mogao da funkcioniše kako valja jer u blizini postoji nekoliko javnih parkirališta, uverava Nenezić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.