NavMenu

Porodica Đoković gradi teniski kompleks u Kragujevcu vredan 20 mil EUR

Izvor: Novosti Petak, 01.02.2008. 09:55
Komentari
Podeli

Na prostoru od 3,3 hektara zemljišta, između kragujevačkog Velikog parka i gradskih bazena, porodična firma Đokovića i grad Kragujevac izgradiće veliki sportsko-rekreacioni centar, u kome će se održavati i ATP turniri i takmičiti vrhunski teniski asovi.

Odbornici Skupštine Kragujevca u četvrtak (31. januar 2008. godine) su jednoglasno prihvatili predlog odluke o osnivanju zajedničkog preduzeća između grada i porodične firme Đokovića - "Family sport". Kako je najavio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, konačni ugovor biće potpisan do polovine februara, a odmah će početi i radovi.

Budući teniski centar, koji najsmeliji vizionari ovde već zovu "šumadijski Vimbldon", imaće ukupno 14 teniskih terena, hotel i druge prateće objekte. U centru će biti i teniska akademija, čiji će promoter biti Novak Đoković.

- Sve je urađeno brzo i efikasno. Uveren sam da će ovo biti prvi i pravi šumadijski Vimbldon - rekao je novinarima predstavnik "Family sporta" Novakov stric Goran Đoković.

Najavljeno je da će potpisivanju ugovora u februaru prisustvovati kompletna porodica Đoković. Ozbiljni pregovori su počeli pre manje od dva meseca. Novak i njegov otac Srđan 4. decembra 2007. godine boravili su u Kragujevcu.

Čelnici Kragujevca kažu da će, osim projekta sa Đokovićima, na prostoru prema šumaričkom jezeru uskoro biti izgrađeno još nekoliko značajnih sportskih objekata. Naredne godine kreće gradnja zatvorenih bazena, tu je i renovirani stadion "Čika Dača", sportske dvorane...

Ovako uređen prostor od više hektara, kažu poznavaoci, omogućiće najbolje uslove za pripreme sportista. Prema okvirnom projektu, kako je u četvrtak rečeno, porodična firma Đokovića u gradnju centra će uložiti oko 20 mil EUR. Grad će obezbediti zemljište i infrastrukturu. Udeo Kragujevca u zajedničkoj firmi je - 5%.

Centralna dvorana imaće najmanje 2.000 mesta. Pored nje biće još tri zatvorena i deset otvorenih teniskih igrališta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.