NavMenu

Počela gradnja hotela na Rtnju vrednog 3 mil EUR - U planu i žičara do vrha planine

Izvor: Novosti Sreda, 03.08.2016. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Na planini Rtanj je počela izgradnja hotela vrednog oko tri miliona evra, čiji je investitor Jadranka Stepanović, suvlasnik ovdašnje fabrike za proizvodnju peleta pod nazivom Bioenergy point.

- Objekat sa 88 ležajeva će se prostirati na površini od 3.800 kvadrata. Očekujemo da radovi na najmističnijoj srpskoj planini budu završeni do kraja naredne godine, kada bi posao trebalo da dobije 50 ljudi - rekla je Stepanovićeva.

Lokacija za gradnju nije bila komunalno uređena, pa su investitori najpre morali da dovedu struju i vodu, u čemu im je pomogla opština Boljevac.

- Posle više od pola veka ovo će biti prvi hotel koji se gradi u našem kraju - ističe dr Nebojša Marjanović, prvi čovek ovdašnje lokalne samouprave. - Rtanj je naša najveća turistička šansa, koja nije bila adekvatno iskorišćena, pa se nadamo da će izgradnja ovog objekta biti svojevrsna pozivnica i drugim investitorima.

Hotel će, inače, biti u etno-stilu - od drveta i stakla - ispred njega će se naći veštačko jezero, a u planu je i montaža panoramske žičare, vredne oko 9 mil EUR, koja bi vodila od podnožja do vrha Rtnja.
U blizini:

planina Rtanj

4,3 km

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.