NavMenu

Studentski trg menja izgled - Parking servis dobio građevinsku dozvolu za podzemnu garažu (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 13.07.2016. 15:54
Komentari
Podeli

JKP Parking servis dobilo je građevinsku dozvolu za izgradnju javne podzemne garaže Studentski trg u Beogradu. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je drugu elektronsku dozvolu Gradu Beogradu, za potrebe Parking servisa. Prva dozvola, ovog tipa, izdata je Parking servisu za nadogradnju garaže Obilićev venac, u martu ove godine.

- Ponosan sam na moje saradnike, zahvaljujući čijoj istrajnosti, odgovornosti i profesionalizmu je Parking servis dobio građevinsku dozvolu za izgradnju garaže "Studentski trg". Sa površinom od 21.000 m2, ova garaža biće najveća i najmodernija javna garaža u najužem centru Beograda. Zajedničkim radom trudimo se da menjamo naš grad i da prestonicu učinimo mestom u kome će se građani parkirati bezbedno i komforno - izjavio je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković.

Podzemna garaža "tudentski trg imaće oko 700 parking mesta, na tri podzemne etaže, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom određeno čak 48 parking mesta. Garaža će posedovati i dva lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom. Osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije na svim nivoima, kao i protivpožarno stepenište. U neposrednoj blizini ulaza i izlaza, predviđene su prostorije za naplatu i kontrolu parkiranja, kao i za obezbeđenje garaže. Garaža će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa, a na tom potezu će biti i ulaz i izlaz iz garaže. Posle izmeštanja autobuske i trolejbuske okretnice uslediće radovi na izgradnji garaže.

Nadogradnjom garaže Obilićev venac i izgradnjom garaže Studentski trg u strogom centru, Beograd će dobiti skoro hiljadu novih parking mesta. Po okončanju planiranih radova, Studentski trg će dobiti potpuno novi izgled i pripadaće centralnoj gradskoj pešačkoj zoni.


Fotogalerija
Beograd dobija 4 nove podzemne garaže
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.