NavMenu

Miodrag Kostić kupuje i hotel "Kempinski" u Hrvatskoj?

Izvor: Novosti Petak, 03.06.2016. 12:18
Komentari
Podeli
Srpski biznismen Miodrag Kostić planira da širi svoju imperiju na jadransku obalu. Nakon što je prošle godine pazario hotel "Kempinski" u Portorožu, sada, kako saznaju "Novosti", ozbiljno merka i kompleks iz istog lanca samo 20 kilometara odatle - u hrvatskoj Savudriji.

Ceo turistički elitni paket aranžman mogao bi da zatvori i portoroškim aerodromom, koji je ovih dana takođe na njegovoj listi želja za kupovinu.

Golf i spa rizort "Kempinski" sa pet zvezdica, koji je smešten nadomak mora u ruralnom okruženju severozapadne Istre, ima 186 luksuznih soba i apartmana, kao i svoju privatnu plažu. Ukoliko ga Kostić kupi, zajedno sa aerodromom u Portorožu, mogao bi ozbiljno da radi na privlačenju turista koji su u potrazi za odmorom "sa pet zvezdica" i potencijalno napravi "novi Kan", kako je i sam pomenuo u jednoj od izjava.

Ipak, iz ekonomske krize, ovaj deo Jadranskog primorja izašao je još neoporavljen, pa je pitanje kakvu srpski biznismen ima finansijsku računicu. Ulaganja bi mogla da se objasne i velikim kreditom koji je Kostić uzeo od Evropske banke za obnovu i razvoj.

U septembru prošle godine, kada je kupovala slovenački "Kempinski", "MK grupa" je navela da ima "strateški cilj da se pozicionira kao vodeća kompanija iz oblasti turizma u regionu". Hotel "Kempinski Palace" sa pet zvezdica u Portorožu poseduje 164 sobe, 17 apartmana, restorane, luksuzne spa-centre, konferencijske sale...

Samo noćenje sa doručkom u ovom hotelu košta od 200 pa do 900 EUR, u pojedinim apartmanima. Osim hotela u Sloveniji, u ovoj državi Kostić je postao i deoničar Gorenjske banke. Čak je izrazio i spremnost da potpuno preuzme ovu finansijsku instituciju.

Kopaonik, Fruška Gora, Beograd...

Kompanija "MK grupa" počela je da investira u turizam kupovinom hotelskog kompleksa na Kopaoniku. Pored planinskog turizma Kostić je uložio i u objekat smešten na obroncima Fruške gore - "MK lake resort", kao i u beogradski "88 rooms" hotel.

Noćenje 370 EUR

Najpovoljnija dvokrevetna soba na samom kraju avgusta u hotelu "Kempinski" u Savudriji krajem avgusta košta 250 EUR. Cena je za noćenje sa doručkom. Oni koji, pak, žele da letuju u samom jeku sezone, odnosno od 18. jula na primer, po danu će isti smeštaj platiti oko 370 EUR za dvoje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.