NavMenu

"Nepi Real Estate Project One" kupio parcelu kod Spensa za 3,7 milijardi dinara - U planu tržni centar površine 115.000 kvadrata

Izvor: Radio 021 Sreda, 20.04.2016. 15:57
Komentari
Podeli
Parcela pored "Spensa", koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu u poslednjih par decenija, prodata je danas na javnoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada firmi "Nepi Real Estate Project One.d.o.o" iz Beograda po ceni od 3.774.000.000 dinara.

Početna cena od 2,5 milijardi dinara premašena je za milijardu dinara.

Ovo je najveća cena ikad po kojoj je jedan plac u Novom Sadu prodat. Za ovu lokaciju bio je zainteresovan još jedan ponuđač, "Shopping Center IV" D.O.O. Beograd, ali je on odustao na nižoj ceni nakon polusatnog licitiranja.

U pitanju je parcela od 32.948 kvadrata pored "Spensa" koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking. Budući vlasnik će na ovoj parceli moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata).

Menadžer kompanije "Nepi Real Estate" Nemanja Savčić je nakon licitacije izjavio da su zadovoljni što su kupili ovo zemljište na kome planiraju da sagrade tržni centar.

Prema njegovim rečima, firma "Nepi Real Estate Project One" je osnovana nedavno kao ćerka firma južnoafričkog fonda "Nepi" koji je bavi izgradnjom i upravljanjem šoping centrima u većem broju zemalja. Savčić kaže da je zemljište kupljeno ne kako bi se preprodalo nekome, nego sa namerom da ovde ostanu i sagrade šoping centar.

- "Nepi" je već vlasnik šoping centra "Kragujevac plaze", umalo smo postali i vlasnici tržnog centra "Delta city", a sada ćemo doći i u Novi Sad. Prepoznali smo potencijal i želja je da se što pre krene sa realizacijom. Ipak, biće potrebno više meseci da se napravi projekat i dobiju sve potrebne dozvole za gradnju - naveo je Savčić.

On je rekao da su se za Novi Sad odlučili i zbog toga što je ova lokacija najpripremljenija, a i cena je bila odgovarajuća, mada nije želeo da otkrije do koje sume su bili spremni da licitiraju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.