NavMenu

Tržni centar "Belgrade Plaza" na Karaburmi biće izgrađen do maja 2017. - Objekat vredan 80 mil EUR

Izvor: Beta Ponedeljak, 04.04.2016. 14:07
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
Tržni centar "Belgrade Plaza" u Višnjičkoj ulici u Beogradu, čija je vrednost oko 80 mil EUR, biće jedan od tri najveća tržna centra u Beogradu i zaposliće 1.500 ljudi.

Generalni direktor izraelske kompanije "Plaza Centers Srbija" Rabia Šihab je rekao da je "ovo trenutno najveće gradilište maloprodajnog prostora u Srbiji", koje se prostire na 61.000 m2 od kojih će 32.300 m2 biti prodajni prostor raspoređen na tri nivoa sa pogledom na Dunav.

- Obavezali smo se da ćemo dovesti nove međunarodne kompanije koje će ući na tržište Srbije i pronaći svoje mesto na njemu, jer prošle godine smo dobili građevinsku dozvolu za izgradnju "Belgrade Plaza" zahvaljujući politici otvorenih vrata grada Beograda - kazao je on.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da "ovaj projekat potpuno menja izgled ovog dela Beograda, opštine Palilula, jer umesto jedne napuštene i stare fabrike do kraja maja 2017. godine imaćemo prelep tržni centar".

On je ocenio i da je "dobro" to što je izraelski investitor osigurao kuće u neposrednoj blizini gradilišta.

(Foto: beograd.rs)
Mali je najavio da će nov tržni centar i izgradnja stambeno-rekreativnog centra na Adi Huji, predviđena Planom detaljne regulacije tog dela opštine Palilula, koji je Skupština Beograda usvojila prethodne godine, učiniti Beograda "mnogo atraktivnijim".

Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi ocenio je da su Srbija i njena prestonica "posebno interesantni za izraelske investitore".

Parcela na kojoj se gradi tržni centar nalazi se na mestu nekadašnje fabrike "Sport star" u Višnjičkoj ulici 84 na Karaburmi. Izgradnja maloprodajnog kompleksa "Belgrade Plaza" počela je u julu prošle godine, a završetak radova očekuje se početkom 2017. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.