NavMenu

Novi Sad dobija modernu industrijsku zonu od 57ha - Izgradnja fabričke hale za kompaniju "Lear" počinje krajem aprila

Izvor: Tanjug Nedelja, 13.03.2016. 16:44
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: Google Maps/screenshot)Novi Sad
Direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada "Novi Sad" (ZIG) Dejan Mandić izjavio je u subotu da je najznačajnija investicija koju Grad Novi Sad preko ZIG-a planira u ovoj godini infrastrukturno opremanje industrijske zone "Sever 4", koja se nalazi uz auto-put Beograd - Subotica.

Mandić je podsetio da je Republika Srbija bez naknade Gradu Novom Sadu prenela zemljište površine 57 ha, sa obavezom Grada da ga potpuno infrastrukturno opremi i pripremi uslove da ta parcela postane moderna industrijska zona.

- Zavod za izgradnju grada je uradio već nekoliko koraka u tom pravcu, raspisali smo javnu nabavku i angažovali smo izvođača radova za nasipanje terena na radnoj zoni "Sever 4" gde u proseku kota terena treba da se podigne za dva metra- rekao je Mandić tokom prezentacije na Novosadskom sajmu.

On je kazao da se na terenu može videti da su radovi na tom poslu značajno odmakli i da je u ovom trenutku polovina posla na nasipanju terena završena i dodao da je ZIG angažovao projektante za projektovanje infrastrukture, ali i za projektovanje objekta sa parternim uređenjem.

Prema njegovim rečima, dobijena je i građevinska dozvola za pomenuti objekat, odnosnu fabričku halu koja će biti sagrađena na osnovu ugovora sa krajnjim korisnikom, a to je američka kompanija "Lear".

Na parceli od osam hektara na kojoj će biti objekat kompanije "Lear", kako je pojasnio Mandić, planirana je fabrička hala od 28.000 m2, a na prostoru oko nje parking za putnička vozila za zaposlene od 260 parking mesta i 12 parking mesta za autobuse koji će prevoziti radnike, te 20 mesta za kamione za transport robe.

On je naglasio da je Grad Novi Sad odlukom o budžetu za 2016. godinu planirao da za sam objekat sa parternim uređenjem izdvoji 2,7 milijardi dinara, a za nasipanje terena i infrastrukturno opremanje oko 900 miliona dinara i u oba iznosa je uračunat PDV.


- Projekat je spreman i sada je u postupku raspisivanje javne nabavke za izgradnju privrednog objekta sa kompletnim parternim uređenjem i iskreno se nadam da ćemo krajem aprila već imati potpisan ugovor i početi radove na izgradnji tog objekta- kazao je Mandić.

Kako je naveo, u ovom momentu izvode se radovi na izgradnji saobraćajnica u dužini od 2.700 metara, a istu tu dužinu imaće i pešačka staza koja će biti sa jedne strane saobraćajnice. Pored toga uvodi se fekalna i atmosferska kanalizacija, rasveta i sve drugo što je neophodno za nesmetan rad.

- Ova infrastruktura će trenutno pokriti oko pet hektara parcele, a takođe pripremamo dve parcele za privredne objekte sa ukupnom površinom od 140.000 m2. Na parceli od 80.000 m2 nalaziće se se objekat koji radimo za "Lear", a 60.000 m2 će biti već infrastrukturno opremljeno za nekog novog investitora. Tako ćemo po prvi, kada dođu neki investitori, moći da ih odvedemo i da im pokažemo opremljenu parcelu na kojoj odmah mogu da grade objekat- istakao je Mandić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.