NavMenu

"Energoprojekt" glavni izvođač radova na prvom stambenom objektu "Beograda na vodi"

Izvor: eKapija Utorak, 23.02.2016. 15:43
Komentari
Podeli

Duško Tomić, Nikola Nedeljković, Aleksandar Trifunović, Vladimir MilovanovićDuško Tomić, Nikola Nedeljković, Aleksandar Trifunović, Vladimir Milovanović
"Beograd na vodi" već dobija jasne konture kako bi radovi bili završeni u planiranom roku, a "Energoprojekt" će biti glavni izvođač na "BW Residences", prvom stambenom objektu u okviru novog urbanog kompleksa, saopšteno je iz "Belgrade Waterfronta". U saopštenju se dodaje da su osoblje i mehanizacija "Energoprojekta" već na gradilištu, na kojem niče objekat od dve kule, ukupne površine 67.500 kvadratnih metara.

- Ponosni smo što u ovaj poduhvat uključujemo domaće kompanije i što sarađujemo sa njima. Posvećeni smo tome da objekte završimo u planiranim rokovima, što je naglašeno i u ugovoru sa "Energoprojektom". "Eagle Hills" se oslanja na njihovu stručnost u projektnom menadžmentu kad je u pitanju razvoj urbanih gradskih jezgara po visokim standardima i na rad sa iskusnim izvođačima i konsultantima - izjavio je Nikola Nedeljković, generalni direktor "Belgrade Waterfront"-a.

"Energoprojekt" će angažovati do 350 radnika na gradilištu i isti broj podizvođača.

- Želimo da doprinesemo poboljšanju uslova za život i rad u našoj prestonici i da postanemo važan partner u razvoju "Belgrade Waterfront"-a. "Energoprojekt" namerava da tokom realizacije projekta koristi sopstvene inženjerske i proizvodne kapacitete, ali ćemo takođe angažovati lokalne podizvođače i snabdevače iz Srbije i inostranstva. Beograđani će moći da iz dana u dan posmatraju napredak radova iznad zemlje - rekao je Vladimir Milovanović, generalni direktor "Energoprojekta".

Izgradnja "BW Residences", kompleksa koji se sastoji od dve kule, počela je 27. septembra 2015. godine.

Stambena zgrada sa 20 spratova imaće 296 stanova, sa jednom do četiri spavaće sobe i nizom pogodnosti za stanare, uključujući zatvoreni bazen, prostor za jogu i relaksaciju, dečije igralište, krovne bašte i plato na kojem će se odvijati različite aktivnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.