NavMenu

"Green olive hotels" iz Kraljeva zainteresovan za objekat bivšeg "RH Centra" na Zlataru

Izvor: Danas Utorak, 12.01.2016. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Eli Nastasijević)
Privredno društvo "Green olive hotels" iz Kraljeva zainteresovano je da od Fonda PIO zakupi objekat bivšeg "RH Centra" na Zlataru, zakatančenog pre par godina zbog finansijske dubioze i nagomilanih višemilionskih dugovanja. Poslovodstvo kraljevačke firme, koja se bavi turizmom i hotelijerstvom, obavestilo je o svojim namerama i poslovnim planovima vlasnika objekta, kao i lokalnu samoupravu.

Kako bi nekadašnja uzdanica u razvoju turizma u novovaroškom kraju ponovo bila puštena u rad, opština Nova Varoš spremna je da eventualnog zakupca podrži kroz subvencije za otvaranje novih radnih mesta i poreske olakšice.

- "Green olive hotels" namerava da dugoročno zakupi nepokretnosti i zemljište, investira značajna sredstva u rekonstrukciju objekta, zaposli ljude prevashodno sa teritorije novovaroške opštine, a sve sa ciljem da unapredi pre svega zdravstveni, kongresni i dečji turizam - navodi se, između ostalog, u pismu o namerama koje je direktor ovog društva Oliver Stevović uputio na adresu lokalne uprave odnosno predsednika opštine Dimitrija Paunovića.

U dokumentu se još navodi i da se ova firma godinama uspešno bavi hotelijerstvom i turizmom na domaćem i tržištima Rusije i Crne Gore. Predlažu i sporazum o saradnji sa Opštinom kako bi se objekat što pre adaptirao i tokom 2016. pustio u rad, uz molbu da im lokalna samouprava pomogne u zajedničkom interesu.

- Ukoliko je potencijalni zakupac spreman da investira u rekonstrukciju objekta, inače, nagriženog "zubom" vremena, kao i da uposli naše sugrađane, opština bi imala interes da mu pomogne kroz subvencije za otvaranje novih radnih mesta u iznosu od oko devet miliona dinara koliko je budžetom planirano za ovu meru aktivne politike zapošljavanja, kao i da ga oslobodi plaćanja poreza na imovinu na period od deset godina. Time bismo bili bliži cilju da objekat konačno profunkcioniše, kao i da na delu demonstriramo da opština nema nameru da sputava privatnu inicijativu, već da je podstiče - istakao je predsednik opštine Dimitrije Paunović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.