NavMenu

"International Wellness group" potpisao ugovor o kupovini Instituta "Simo Milošević" iz Igala

Izvor: RTCG Četvrtak, 19.11.2015. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: vvoe/shutterstock.com)
Predstavnici crnogorske Vlade, Investiciono razvojnog fonda (IRF), Fonda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su danas ugovor o kupoprodaji 56,48% akcijskog kapitala Instituta "Simo Milošević", sa kompanijom "International Wellness group" (IWG) iz Londona.

Iz Tenderske komisije za privatizaciju je saopšteno da je, u skladu sa odredbama ugovora, rok za ispunjenje prethodnih uslova i zatvaranje transakcije šest meseci od njegovog potpisivanja.

Vlada je u avgustu odobrila prodaju 56,48% državnih akcija u Institutu konzorcijumu IWG, kao jedinom ponuđaču na četvrtom tenderu, koji je za većinski udeo ponudio nešto više od 10 mil EUR.

Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova, kako su naveli iz Tenderske komisije, uključuju obavezu zaključivanja ugovora o korišćenju usluga Instituta sa Fondom zdravstvenog osiguranja, pod istim uslovima iz ranijeg ugovora na period od četiri godine.

- Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova uključuju i sve neophodne dozvole relevantnih nadležnih organa vezane za zakone o zaštiti životne sredine, potpisivanje aneksa na postojeći ili zaključivanje novog ugovora sa Univerzitetom Crne Gore o zakupu objekata pod povoljnijim uslovima - kazali su iz Tenderske komisije.

Obaveze, kako su objasnili, uključuju i dozvole izdate od relevantnih nadležnih organa, kojim kompanija može da obavlja medicinske usluge, bavi se hotelskom, rekreativnom i uslužnom djelatnošću, vadi ljekovito blato i koristi mineralnu vodu u skladu sa mjerodavnim pravom.

- Obaveze kupca su da pripremi memorandum o saradnji sa "International Hospital Group", specijalizovanom institucijom za oblast medicine, rehabilitacije i welness usluga, obezbedi odobrenje za koncentraciju kod Agencije za zaštitu konkurencije i da uplati kupoprodajnu cenu za akcije - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.