NavMenu

Izvršitelj prodaje niški hotel "Grand" - Početna cena 181 milion dinara

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 31.08.2015. 16:10
Komentari
Podeli
Hotel "Grand" u centru Niša, koji je renoviran pre nekoliko godina, na listi je izvršitelja Žarka Dimitrijevića koji je oglasio njegovu prodaju sa početnom cenom od 181 milion dinara.

U kancelariji ovog izvršitelja, novinarima "Južnih vesti" nisu mogli da kažu zbog kolikog duga i prema kome je ovaj moderan hotel završio na listi za prodaju, jer, kako nam je obrazloženo, nismo stranka u postupku.

Ipak, izvesno je da je za 10. septembar zakazana već druga licitacija, jer kako nam je potvrđeno u kancelariji, prva nije prošla, a procenjena vrednost hotela je 605 miliona dinara.

Planirana početna cena na drugoj licitaciji je nešto veća od 181 milion dinara, a svi zainteresovani bi trebalo da uplate jemstvo od 60,5 miliona dinara pre dolaska na javno nadmetanje.

Inače, Hotel "Grand" od ranije prodaje i njegov vlasnik Srba Ilić zajedno sa ostalim hotelima nekadašnjeg "Srbijaturista" koje je kupio pre desetak godina. Nijedan od ponuđenih hotela, osim "Granda" ne radi, a njihove cene nisu dostupne na sajtu.

Hotel "Grand" je renoviran 2013, nalazi se u centru Niša i ima 4 zvezdice. Poseduje 120 luksuznih soba i apartmana, dve velike konferencijske sale i restoran.

Saga traje čitavu deceniju

Podsetimo, američka kompanija "Uniworld", čiji je Ilić vlasnik, kupila je "Srbijaturist" 2003. godine za oko milion evra. Tri godine kasnije država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da "Uniworld" "nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka".

Nakon toga Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati "Srbijaturist", ali i isplati 3 mil EUR odštete.

Početkom 2012. "Srbijaturist" je i zvanično vraćen Srbi Iliću, a on je oglasio njihovu prodaju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.