NavMenu

Novi Beograd i Zemun dobijaju 12.000 stambenog i 11.000 m2 komercijalnog prostora

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.07.2015. 08:27
Komentari
Podeli
Deo Bloka 9A, između ulica Goce Delčeva, Palmira Toljatija, Džona Kenedija i Bulevara Nikole Tesle, koji pripada opštinama Novi Beograd i Zemun, trebalo bi da postane bogatiji za 12. 000 m2 novih stambenih površina, od čega je za novu gradnju planirano 6.800 m2, dok je za dogradnju poslednjih spratova postojećih stambenih zgrada predviđeno oko 5.200m2, potvrđeno je "eKapiji" iz Urbanističkog zavoda Beograda.

Nacrtom plana detaljne regulacije planirano je i oko 11.000 m2 novih komercijalnih površina. Pri tome, planirana je izgradnja komercijalne višeetažne garaže površine oko 9.000m2, dok je za proširenje kapaciteta postojećih objekata predviđeno preostalih 2.000 kvadrata.

Na postojećim stambenim objektima i objektima komercijalne namene planiraju se različiti tipovi intervencija: nadziđivanje jedne etaže, dogradnja postojećih povučenih spratova, rekonstrukcija i sanacija ravnih krovova, prenamena postojećih prizemlja, izgradnja liftova itd.

Na ovom prostoru ukupne površine od 14 hektara, planirana je dogradnja postojećeg objekta kombinovane dečije ustanove za oko 600 m2.
Deo Nacrta planaDeo Nacrta plana
Kako za "eKapiju" kažu u Urbanističkom zavodu Beograda koji je uradio Nacrt plana za deo Bloka 9A, za novu izgradnju planiraju se tri lokacije. Jedna od njih, na kojoj će biti izgrađen stambeni objekat sa prizemljem i 6 spratova, je lokacija na kojoj se nalazi poslovni objekat "Ikarus"-a. Struktura stanova u ovoj zgradi biće definisana naknadno, kroz tehničku dokumentaciju.

Dve lokacije su namenjene za izgradnju blokovskih garaža za stanare – jedne nadzemne višeetažne, kapaciteta oko 300 parking mesta i jedne podzemne površine oko 5.000 m2 i kapaciteta oko 150 parking mesta. Nacrtom Plana je u regulaciji postojećih internih saobraćajnica obezbeđeno oko 1.000, a u regulaciji obodnih saobraćajnica oko 260 parking mesta.

Nacrtom plana detaljne regulacije dela Bloka 9A predviđeno je i očuvanje i unapređenje postojećih zelenih i slobodnih površina bloka (oko 4ha). Uslov je da minimum 70% površine parcele bude pod vegetacijom, dok 30% može biti pod stazama, platoima, dečijim igralištima i otvorenim terenima.

Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije za područje između ulica Goce Delčeva, Palmira Toljatija, Džona Kenedija i Bulevara Nikole Tesle-deo Bloka 9A je otvoren u zgradi Gradske uprave u Beogradu i trajaće do 31. jula.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.