NavMenu

"Delta" otvara "InterContinental" u Novom Beogradu - Izgradnja hotela sa 5 zvezdica mogla bi da počne već u septembru 2015.

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.04.2015. 10:10
Komentari
Podeli
Budući izgled hotela "InterContinental" u BeograduBudući izgled hotela "InterContinental" u Beogradu
Beograd će ponovo imati svoj "InterContinental". Kompanija "Delta" planira izgradnju novog hotela sa 5 zvezdica u Novom Beogradu, a kako je za "eKapiju" rekao Živorad Vasić, generalni direktor Hoteli i poslovni prostor "Delta Real Estate" izgradnja bi mogla da počne već u septembru.

"InterContinental Beograd" biće izgrađen u bloku 20, između zgrade "Delta Holdinga" i hotela "Hyatt". Imaće 220 soba, luksuzni spa centar, veliku banket dvoranu i nekoliko manjih konferencijskih sala.

- Napravili smo projekat hotela koji je fascinantan. Potpredsednici "InterContinental Hotels Group" dolaze u sledeći ponedeljak u Beograd, "Pricewaterhouse Coopers" nam radi studiju izvodljivosti, a napravljen je i biznis plan. Čekamo dozvolu za izgradnju što nam je trenutno jedini problem, ali nadam se da ćemo i ovo rešiti u sledećih mesec dana kako bismo mogli da radimo arhitektonski projekat i raspišemo tender. Ako bismo dozvole dobili u očekivanom periodu sa radovima bi moglo da se krene već u septembru, a za završetak hotela bi bilo potrebno godinu, do godinu i po dana.

Zajedno za zemljištem i izgradnjom, procena Vasića je da će projekat dostići vrednost od oko 40 mil EUR.

- Imamo dobar odnos sa gradskom strukturom vlasti i iskreno verujem da oni shvataju važnost ove investicije i da ćemo dobiti dozvole i krenuti izgradnju u planiranom periodu. Realizacijom ovog projekta Beograd dobija još jedan svetski hotelski brend, hotel najviše kategorije, a bilo bi zaposleno 170-180 novih radnika.

Na pitanje postoji li "pretnja" da će novi hotel odvući deo gostiju iz "Crowne plaze", koja takođe posluje u okviru "InterContinental Hotels Group", i ima najveći smeštajni kapacitet u regionu sa 420 soba, Vasić kaže da će napraviti sinergiju – hoteli će biti različiti po cenama, izgledu...

- "InterContinental" će imati sobe od 38-40, atraktivan spa centar, veliku banket dvoranu koja prima 400 ljudi. Želimo da privučemo ambasade, organizovaćemo eminentna venčanja, ciljaćemo na ljude koji žele da potroše novac. Osim toga, za takmičenja koja se organizuju često su nam potrebna dva hotela - jedan da se smeste sudije, drugi takmičari, u jedan executive u drugi CEO menadžeri...

Budući izgled hotela "InterContinental" u LjubljaniBudući izgled hotela "InterContinental" u Ljubljani
Ulaganje u novi hotel, samo je deo investicionih planova "Delta Holdinga". Osim novog hotela, kompanija u Novom Beogradu planira i izgradnju nove poslovne zgrade, a građevinska dozvola čeka se i za šoping centar na Autokomandi. Ulažu i u region, pa je nedavno najavljena izgradnja hotela u Ljubljani.


Najviša zgrada slovenačke prestonice

Majstori, kaže nam Vasić, tamo već užurbano rade, a predstavnici "InterContinental Hotels Group" će dan nakon posete Beogradu, narednog utoraka posetiti i Ljubljanu.

- Odluka o investiciji u Sloveniji doneta je brzo jer se pojavila dobra šansa - u Ljubljani zasada ne postoji nijedan strani hotelski lanac što to će za slovenačku prestonicu biti veoma atraktivno. "InterContinental" hotel biće najviša zgrada u tom gradu, na odličnoj lokaciji u samom centru grada na Slovenskoj cesti, par minuta hoda od Županije. Hotel će, kao i u Beogradu, biti najviše kategorije, sa 5 zvezdica, imaće oko 220 soba, i spa centar na vrhu zgrade.

Vasić veruje da će luksuzni hotel u Ljubljani biti otvoren već u decembru 2016. ili januaru 2017. godine. Vrednost investicije biće poznata kada se završi tenderski proces, a očekivanja našeg sagovornika su da će radovi iznositi oko 30 mil EUR.

Dobra saradnja

"InterContinental Hotels Group" i "Delta" imaju potpisan menadžment ugovor na 20 godina. Prošla, 2014, bila je prva poslovna godina za hotel "Crowne plaza" u Beogradu, koji posluje pod ovim hotelskim brendom, a u koji je "Delta Holding" uložio 40 mil EUR.

Ivana Bezarević

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.