NavMenu

"Delhaize" otvorio distributivni centar u Staroj Pazovi - Vrednost investicije 50 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 18.11.2014. 13:29
Komentari
Podeli
Distributivni centar "Delhaize"Distributivni centar "Delhaize"
Kompanija "Delhaize Srbija" otvorila je danas u Staroj Pazovi distributivni centar u koji je uloženo 50 mil EUR i u kome će do kraja ove godine biti zaposleno 400 radnika.

Izgradnja tog centra započeta je u aprilu 2013. godine, a u planu je da do 2020. godine u njemu bude zaposleno 750 ljudi.

Otvaranju distributivnog centra prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da očekuje da "Delhaize" ubuduće u Srbiji postiže još bolje rezultate i da se učešće robe iz Srbije u ponudi tog lanca poveća sa sadašnjih 70 na 75 do 80%.

- Ovo je važna investicija od 50 mil EUR i važan dan sa Srbiju. Mi se trudimo da vas lepo dočekamo, iako Vlada skoro ništa nije uradila osim što vam nije smetala - kazao je Vučić.

On je istakao da je zadovoljan što će "Delhaize" uložiti još više novca u Srbiji i otvarati nova radna mesta.

Prostire se na površini od 70.000 kvadratnih metara, a ima mogućnost proširenja do 125.000 kvadrata.

U Distributivnom centru, koji je izgrađen za svega 14 meseci, posao će u narednim godinama moći da nađe 750 radnika, dok će do kraja 2014. biti zaposleno 400 ljudi. Svakoga dana će se isporučivati 6500 paleta, što je količina robe dovoljna za snabdevanje 500 prodavnica koja može da podrži rastuću maloprodajnu mrežu ove kompanije. Objekat je povezan sa tri ključna putna pravca - Koridor 10, autoput E75 i obilaznica oko Beograda. Oko 250 šlepera dnevno će moći da krene iz ovog objekta, a na raspolaganju će biti 120 utovarno-istovarnih mesta.

Predsednik belgijske "Delhaize Group" Franc Miler kazao je da će novi sistem distribucije omogućiti veću bezbednost i kvalitet proizvoda za krajnjeg potrošača.

- Za ovaj projekat bilo je važno da međunarodno iskustvo i znanje koje imamo u ovoj oblasti prenesemo na srpsko tržište i nastavimo poslovanje po najvišim standardima - istakao je Miler i najavio investicije u širenje objekata tog trgovinskog lanca u Srbiji.

Generalni direktor "Delhaize Srbija" Džon Kiricis kazao je da je otvaranje distributivnog centra od ključnog značaja za sektor trgovine i robe široke potrošnje za celu Srbiju.

- Ovo je potvrda naše strateške opredeljenosti za razvoj na tržištu Srbije, ulaganja u stalni rast i širenje poslovne mreže, kao i odgovorno poslovanje naše kompanije - istakao je Kiricis.

Distributivni centar je energetski efikasna zgrada, a savremeni materijali korišćeni u izgradnji omogućiće veću energetsku efikasnost zgrade sa i do 15% manjim karbonskim otiskom.

Distributivni centar "Delahize" u Staroj Pazovi je od centra Beograda (od Trga Slavija) udaljen 33 kilometra.

Belgijska grupa "Delahize" sredinom 2011. preuzela je trgovinski lanac "Delta maxi" za koji je platila 932,5 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.