NavMenu

Svetska takmičenja stižu u dolinu Ibra - Pogledajte kako će izgledati zatvoreni gradski bazen u Kraljevu (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 28.10.2014. 15:55
Komentari
Podeli

Budući izgled objektaBudući izgled objekta
Nova hala sportova u kraljevačkom naselju Ribnica privodi se kraju, a Kraljevčani bi uskoro mogli da dobiju i prvi zatvoreni gradski bazen. Naime, Planom detaljne regulacije Ribnica je definisana kao nova sportska zona. Kako je u razgovoru za "eKapiju" potvrdio Nenad Nerić, direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljeva lokacija za zatvoreni bazen je zemljište pored nove hale.

- U završnoj smo fazi prikupljanja tehničke dokumentacije i očekujemo da ćemo do kraja godine nabaviti sve dozvole. Plan je da javne nabavke raspišemo u januaru 2015. godine – navodi Nerić.

Procenjena vrednost investicije projektanata je 790 miliona dinara, a naš sagovornik očekuje da će ipak za izgradnju ovog reprezentativnog objekta biti potrebno manje novca, oko 5 mil EUR.

Nerić je najavio da Direkcija planira da Gradu predloži da iz budžeta izdvoji 150 do 200 miliona dinara za pripremu terena kako bi konkurisali za novac od nekih od evropskih fondova.

- U tom slučaju Kraljevo bi dobilo bazen do kraja 2015. godine. Ukoliko i ne uspemo da postignemo dogovor sa Gradom, realizacija projekta će svakako biti završena u naredne tri godine – najavljuje sagovornik "eKapije".

Dva bazena

Idejnim rešenjem, koje je radio arhitektonski studio "AteljeAL", je predviđena izgradnja objekta površine više od 6.500 kvadrata. Taj objekat u ribničkom sportskom kompleksu imao bi suteren, prizemlje, dva sprata i otvorenu terasu.

- U prizemlju bi bio smešten bazen veličine 33 puta 25 metara i dubine 2 metra koji je namenjen za plivačka i vaterpolo takmičenja. Ovaj pokriveni bazen bi zadovoljio standarde koji su propisani za održavanje svetskih takmičenja u malim bazenima, a tribine bi imale prostora za oko 300 gledalaca – objašnjava Nedić dodajući da je bi krov bio pokretan.

Pored takmičarskog bazena planirana je i izgradnja bazena za neplivače dimenzija 25 puta 12 metara i dubine od 80 do 150 cm. Takođe, na toj etaži bi bili smeštene i sve prateće prostorije – svlačionice, toaleti, ambulanta.

Fitnes, velnes, restoran

Prvi sprat je, prema projektu, namenjen sadržajima za rekreaciju. Naime, u tom delu je planirana izgradnja fitnes i velnes centra, kao i kozmetički salon. Uz sve te sadržaje planiran je i restoran.

Na drugom spratu bi bila otvorena terasa veličine oko 500 kvadrata. Osim toga poslednja etaža je namenjena kancelarijama, ali i ložama kao i pres centru gde bi bili smešteni novinari tokom velikih sportskih takmičenja.

Kraljevo za sada ima jedan gradski otvoreni bazen u samom centru grada, gde je prvobitno bila planirana izgradnja zavorenog bazena. Međutim, od te ideje se odustalo kako bi se rasteretilo gradsko jezgro, a kraljevačko naselje Ribnica postalo prava sportska oaza.

I.M.

Fotogalerija
Zatvoreni bazen u Kraljevu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.