NavMenu

"Titan Cementara" Kosjerić u 2010. uložila skoro 2 mil EUR u održivi razvoj

Izvor: eKapija Petak, 11.02.2011. 14:20
Komentari
Podeli

Miroslav GligorijevićMiroslav Gligorijević

"Titan Cementara" Kosjerić predstavila je dominantne oblasti društveno odgovornog poslovanja u 2010. godini. Protekle godine, kompanija je u skladu sa planom održivog razvoja, u projekte zaštite životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu, i podrške lokalnoj zajednici uložila 1,9 mil EUR, dok je vrednost ukupnih investicija u projekte koji doprinose unapređenju zaštite životne sredine, od 2002. do 2010. godine čak 15 mil EUR, saopšteno je iz ovog preduzeća.

- Osnaživanje saradnje sa lokalnom zajednicom i dalje investicije ostaće naš prioritet i u narednom periodu. Nastavićemo aktivnu politiku stvaranja bezbednog radnog okruženja, bez povreda na radu, i ulaganja u zaštitu životne sredine, uključujući dalje smanjenje emisija u vazduh i vodu, i smanjenje upotrebe fosilnih goriva njihovom zamenom gorivima proizvedenih iz neopasnog komunalnog i ambalažnog otpada. Težićemo daljoj saradnji sa lokalnom zajednicom kroz podršku lokalnim projektima, kao i transparentnu komunikaciju o svim pitanjima od zajedničkog interesa. Kao kompanija kojoj je društveno odgovorno poslovanje u fokusu, verujemo da će međunarodna ekspertiza primenjena na lokalnom tržištu i angažovanje domaćih resursa, doprineti opštoj dobrobiti zajednice - izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor "Titan Cementare" Kosjerić.

U projekte zaštite životne sredine u 2010. kompanija je uložila više od 1 mil EUR. Pola miliona evra investirano je u postrojenje za prečišćavanje sanitarnih i industrijskih i atmosferskih otpadnih voda, dok je ukupno 550.000 EUR investirano u silos za skladištenje i transport letećeg pepela, kao i zatvoreno skladište piritne izgoretine. Usvojena je Politika zaštite životne sredine i sertifikovan Sistem upravljanja zaštitom životne sredine u skladu sa standardom ISO 14001.

U prethodnoj godini, kompanija je investirala 750.000 EUR u lokalnu zajednicu. Osamdeset per odsto sredstava uloženo je u budžet opštine Kosjerić, dok je 15% donirano sportskim klubovima, školama, obrazovnim, kulturnim i drugim javnim aktivnostima. Ukupna podrška lokalnoj zajednici u periodu od 2002. do 2010. godine iznosi blizu 10 mil EUR.

Unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu realizuje se uz podršku najvišeg menadžmenta, a kroz aktivno učešće svih zaposlenih. U protekloj godini realizovano je više od 6.000 sati masovnih obuka, a zahvaljujući poštovanju pravila bezbednosti od strane zaposlenih i ugovarača, od februara prošle godine nije zabeležena nijedna povreda sa izgubljenim danima. Ostvareni su zajednički projekti sa drugim preduzećima iz oblasti industrije, uz saradnju sa Ministarstvom rada i socijalne politike, kao i saradnja sa Osnovnom školom "Mito Igumanović", kroz prvu radionicu za bezbednost dece. Bezbednost na radu postavljena je kao prioritet i uslov radnog angažovanja. Zahvaljujući ovakvom pristupu, "Titan Cementara" Kosjerić, osigurala je u ovoj oblasti sertifikat OHSAS 18001.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.