NavMenu

Millennium Team poklonio sadnice građanima Zvezdare

Izvor: eKapija Ponedeljak, 31.10.2022. 09:43
Komentari
Podeli
Millennium Team grupa poklonila je sadnice građanima Zvezdare, koje su se do sada nalazile na parceli u Milana Rakića 35. Dvadeset i četiri sadnice danas su uspešno presađene i nastavljaju da krase Zvezdaru i ostaju Zvezdarcima, saopštila je Grupacija.

Millennium Team grupa, u čijem je vlasništvu Institut Goša, angažovala je Javno komunalno preduzeće Zelenilo-Beograd kako bi uz stručni nadzor stabla i biljke sa parcele u Milana Rakića 35 bili presađeni nanajadekvatniji način. Za ovu akciju, kompanija je preuzela sve troškove presađivanja i angažovanja mehanizacije.

Stručnjaci preduzeća Zelenilo-Beograd proteklog leta utvrdili su stanje postojećih stabala i ustanovili da postoji tehnička mogućnost mašinskog presađivanja za deo biljaka.

Jedan deo zelenila, 10 sadnica ruža koje su prethodnih decenija krasile dvorište Instituta Goša, posađene su u dvorište osnovne škole "Veljko Dugošević" koja se nalazi u neposrednoj blizini lokacije. Ostatak zelenila, dva stabla smrče, dve tise, dve kleke, stablo kajsije i 7 ruža presađene su u park između ulice Preševska i ulice Učitelja Miloša Jankovića. Daljom intenzivnom negom komšija sa Zvezdare, a nakon presađivanja, ove vrste imaju priliku da opstanu i dalje se razvijaju, navodi se u saopštenju i dodaje da će se na lokaciji u Milana Rakića 35 graditi stambeno-poslovni kompleks, u okviru koga će biti posađene nove zelene površine.


Zbog vidljivih znakova truleži određena stabla nije bilo moguće mašinski presaditi, pa će ona biti uklonjena i u narednom periodu, kada objekat bude izgrađen, zamenjena novim, navodi kompanija u dopisu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.