NavMenu

"Wiener Stadtische osiguranje" doniralo tri stambena kontejnera za Kraljevčane ugrožene zemljotresom

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.12.2010. 13:17
Komentari
Podeli

Tri porodice čije su kuće teško oštećene u zemljotresu u regionu Kraljeva 3. novembra dobile su u petak, 17. decembra kontejnere za privremeni smeštaj koje im je obezbedila kompanija "Wiener Stadtische osiguranje".

Ključeve ugroženim porodicama su uručili gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i predsednik Upravnog odbora "Wiener Stadtische osiguranja" Branko Krstonošić.

Savremene mobilne stambene jedinice, sa svim potrebnim sanitarijama i grejanjem, dobile su porodice Marković iz sela Konarevo, Šunderić iz Bapskog polja i Vesković iz Drakčića.

"Gradonačelnik se zahvalio donatoru na brzoj reakciji na apel grada da se obezbedi trenutni hitan smeštaj za najugroženije stanovnike Kraljeva i istakao da se u Kraljevu trenutno radi na 80 temelja od kojih za postavljanje montažnih kuća već spremno 35, dok je 19 kuća već montirano i sada treba samo da se okrove. Plan grada je da se do kraja godine izgradi 100 montažnih kuća", navedeno je u saopštenju donatorske osiguravajuće kuće.

U saopštenju je dodato da akcija obezbeđivanja stambenih kontejnera ima dugoročan karakter jer je u planu da se oni, posle popravki oštećenih kuća, iskoriste za zbrinjavanje romskih porodica koje žive u nehigijenskim naseljima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.