NavMenu

GIZ podržao opštine i gradove kroz obezbeđivanje zaštitne i IT opreme

Izvor: Beta Utorak, 26.05.2020. 14:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/KlausHausmann)Ilustracija
Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) objavila je da je kroz projekat "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" podržala opštine i gradove kroz obezbeđivanje zaštitne i IT opreme za krizne štabove, kol centre i ostala lokalna tela koja se u Srbiji bore protiv daljeg širenja koronavirusa.

Zaštitnu i IT opremu dobilo je 18 gradova, gradskih opština i opština i to: Apatin, Bač, Beograd, Kraljevo, Novi Pazar, Požarevac, Raška, Sombor, Valjevo, Vršac, Aleksinac, Kruševac, Kragujevac, Novi Beograd, Pirot, Subotica, Vranje i Zvezdara.

Kako bi se sačuvalo javno zdravlje, na poziv predsednice Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, Zorane Mihajlović, Vlada Nemačke odlučila je da pomogne Srbiji donacijom od 1.950 zaštitnih maski i 78 pakovanja rukavica, a pomoć realizuje GIZ, navedeno je u saopštenju.

- Ova donacija će mnogo značiti u daljoj organizaciji poslovanja i u radu opština i kriznih štabova - rekao je posebni savetnik i zamenik predsednice Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Nenad Ivanišević.

Osim što će uz pomoć medicinske zaštitne opreme pomoći očuvanju javnog zdravlja, kao i kriznim štabovima da deluju preventivno, GIZ je kroz aktuelni projekat "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" obezbedio podršku za unapredjenje usluga jedinica lokalnih samouprava donacijom 12 laptopova i sedam štampača.

- Jedno od glavnih polja saradnje Nemačke i Srbije, gde se naročito vidi uzajamna podrška tokom kriznog perioda, je pomoć ugroženom stanovništvu, marginalizovanim grupama i onima kojima je naša podrška najpotrebnija - rekla je vođa projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" Aleksandra Dimić-Ugrinaj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.