NavMenu

Kompanija Mozzart donirala 100.000 EUR za Opštu bolnicu u Čačku

Izvor: eKapija Utorak, 31.03.2020. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija)Ilustracija
Donacije kompanije Mozzart za borbu protiv virusa korona se nastavljuju. Novi deo donatorskog paketa je finansijska pomoć za bolnice od 100.000 EUR. Prva ustanova u koju će biti prosleđen novac je Opšta bolnica u Čačku.

Ova kompanija je do sada donirala ukupno 400.000 EUR za borbu protiv ovog opakog virusa, a dala je i doprinos državi i zajednici kada je u pitanju volonterski rad zaposlenih, navodi se na sajtu kompanije. Podsetimo, nedavno su najavili da će donirati 10 respiratora bolnicama u Srbiji.

Kako je virus uticao na rad bolnice u Čačku, objasnio je direktor ove zdravstvene ustanove dr Miroslav Sretenović:

- Morale su biti primenjene mere reorganizacije, kako prostornih kapaciteta, tako i preraspodela kadrova. Neka odeljenja su predodređena za prijem ozbiljnih slučajeva bolesti i formirani su timovi za nadzor i lečenje tih pacijenata. Isto tako, treba organizovati i lečenje drugih pacijenata, koji nisu u vezi sa infekcijom COVID-19, a zaslužuju bolničko lečenje. Kapaciteti bonice su opterećeniji i zahtevaju povećano angažovanje svih resursa i povećanu potrošnju svih sredstava za rad.

Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji svaka pomoć je dobrodošla i preko potrebna.

- U skladu s tim, donacija kompanije Mozzart je vrlo dragocena i daće značajan doprinos i značaj u zajedničkoj borbi. U to ime izražavamo veliku zahvalnost kompaniji Mozzart, u ime svih naših pacijenata i u ime svih zaposlenih čačanske bonice - rekao je Sretenović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.