NavMenu

AIK Banka donirala milion dinara Nurdoru

Izvor: eKapija Nedelja, 08.12.2019. 11:44
Komentari
Podeli
(Foto: Dragan Gojić)
U duhu novogodišnjih praznika, darivanja i pozitivne energije, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je gala donatorsko veče i aukciju uz podršku kompanije MK Group u hotelu Šeraton u Novom Sadu. Ovom prilikom AIK Banka je donirala NURDOR-u milion dinara, i na ovaj način još jednom dokazala da kao društveno odgovorna institucija uvek nastoji da pomogne onima kojima pomoć najviše znači.

Pored predstavnika Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, svečanoj aukciji prisustvovao je i Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke. On je ovom prilikom istakao da AIK Banka kontinuirano učestvuje u akcijama ovog tipa, ali i da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka najmlađima.

- Ove godine odlučili smo da pred novogodišnje praznike obradujemo NURDOR i sva prikupljena sredstva usmerimo ka izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu. Na ovaj način se trudimo da motivišemo i druge kompanije i pojedince da pomognu koliko su u mogućnosti. Nadamo se da će još jedna Roditeljska kuća pomoći NURDOR-u da olakša deci i roditeljima lečenje, i da će i deca koja to do sada nisu bila u mogućnosti, moći da se leče u kućnim uslovima - izjavio je Ivanović.

Ove godine AIK Banka izdvojila je više od 200.000 EUR za različite CSR aktivnosti, a kao društveno angažovana banka uvek je bila oslonac društvu, pogotovu mladim ljudima i deci, pa će tako i u narednom periodu nastojati da na ovaj način pomaže i doprinosi društvu.

- Želim da zahvalim AIK Banci što je svoja sredstva usmerila ka izgradnji još jedne Roditeljske kuće. Smatram da je izuzetno važno da se što više kompanija uključuje u ovakve aktivnosti i donacija, kako bismo značaj lečenja dece podigli na najviši mogući nivo i zajedničkim snagama olakšali ove teške dane i njima i njihovim roditeljima - navela je Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a i ovom prilikom istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

Prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine osnovana je 2013. godine u Novom Sadu, kada je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 mil EUR, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om. Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 80 porodica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.