NavMenu

Donacija Ambasade Norveške - Industrijska veš mašina za bolnicu u Sremskoj Mitrovici

Izvor: eKapija Utorak, 11.12.2018. 16:02
Komentari
Podeli
(Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici posetili su predstavnici ambasade Kraljevine Norverške u Beogradu, Grupe 484, mitrovačkog Caritasa i Centra za Socijalni rad Sremska Mitrovica, a povod je donacija industrijske veš mašine za potrebe ove zdravstvene ustanove, čija je ukupna vrednost 1.716.000 dinara.

- Mitrovačka bolnica poseduje četiri veš mašine, ali nakon 13 godina neprekidnog rada, bilo je situacija kada se po dve mašine istovremeno pokvare i tako dovedu do zastoja u neophodno, kontinuiranom pranju veša, a samim tim i problema u funkcionisanju kako stacionarnog dela tako i operativnog bloka bolnice - rekao je za medije direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se ovde dnevno opere tona veša i posteljine.

Kako se navodi na sajtu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, reč je o izuteno vrednoj donaciji, a doktor Živko Vrcelj izrazio je zahvalnost Ambasadi Norveške, grupi 484, sremskom i mitrovačkom Caritasu i svima koji su pomogli realizaciju projekta.

Izvršni direktor Grupe 484, Vladimir Petronijević rekao je, da se ovaj događaj realizuje u sklopu šire podrške Ambasade Norveške našem društvu u uslovima migrantske krize i naglasio da mu je posebno drago što se moderna profesionalna mašina sada nalazi u mitrovačkoj bolnici, a da će nevladin sektor u saradnji sa državnim i lokalnim institucijama nastaviti sa projektima koji omogućavaju pomoć, pre svega zdravstvenom i obrazovnom sektoru u Srbiji.

Kao izvršilac donacije, koja je odobrena putem konkursa, a u sklopu projekta za podršku i pomoć, direktor Caritasa sremske biskupije Jozo Duspara, izrazio je zadovoljstvo što je stigao pozitivan odgovor da se pomogne upravo mitrovačkoj bolnici, jer se ovde leči veliki broj ljudi, a savremena veš mašina, svakako će doprineti kvalitetu u radu i zadovoljiti potrebe ustanove za normalno funkcionisanje rada u odseku vešeraja, a samim tim i čitave bolnice.

- Raduje činjenica da smo obavli još jedan uspešan posao i pokazali da udruživanjem javnog i nevladinog sektora može mnogo da se pomogne, naročito kada je reč o zdravstvenom, socijalnom ali i sektoru za očuvanje kulturnog nasleđa, a Grad Sremska Mitrovica nastaviće i ubuduće da učestvuje u projektima takvog tipa, kako bi na najbolji mogući načim odgovorili potrebama i zajednički rešili sve probleme.


U odseku vešeraja, mesečno se, u proseku, opere oko 30 tona bolničkog veša (uniforme, posteljina), a na godišnjem nivou, ta količina je između 350 i 400 tona. Kako je bolnica imala potrebu za novim mašinama, zahvaljujući pomoći u realizaciji donacije - mitrovački Caritas, Centar za Socijani rad i grupa 484, sredstva za veš mašinu obezbedila je Ambasada Norverške u našoj zemlji.

Kapacitet mašine američkog proizvođača UNIMAK, je 28 kilograma veša i njenom upotrebom biće omogućen stalni proces pranja veša, što je za mitrovačku bolnicu od velikog značaja. Stoga upućejemo veliku zahvalnost donatoru i svima koji su inicirili i učestvovali u realizaciji ove pomoći, jer je sada bojazan, da može doći do zastoja u funcionisanju sistema, gotovo anulirana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.