NavMenu

Formiran Savet za filantropiju pri Vladi Srbije

Izvor: eKapija Utorak, 11.09.2018. 11:33
Komentari
Podeli
(Foto: Lemon Tree Images/shutterstock.com)
Vladi Republike Srbije 7. septembra održala je prvu sednicu Saveta za filantropiju, saopšteno je iz Catalyst Balkans.

Osnivanje Saveta je predložila Koalicija za dobročinstvo (čiji je deo i Catalyst Balkans), a prihvatila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Pored predstavnika institucija, članovi Saveta su i predstavnici neprofitnih organizacija iz Koalicije za dobročinstvo: Fondacija Ana i Vlade Divac (Ana Koeshall), Trag fondacija (Biljana Dakić Đorđević), Catalyst Balkans (Aleksandra Vesić), Srpski filantropski forum (Suzana Đorđević), Smart kolektiv (Neven Marinović), Forum za odgovorno poslovanje (Dejan Turk), kao i Fond B92 (Veran Matić). Svi članovi Saveta su angažovani volonterski i ne primaju nikakvu nadoknadu.


- Naše planove za Savet smo objavili pre nedelju dana i u njima govorimo o 3 oblasti u kojima je potrebno promeniti zakonodavni okvir da bismo razvili kulturu davanja: izveštavanje i transparentnost, volontiranje i, dugoročno, poreska politika - kažu iz Catalyst Balkans.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.