NavMenu

UNICEF pomaže jačanje sistema pedijatrijskih usluga - Obnovljeno razvojno savetovalište u Lazarevcu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.04.2018. 13:12
Komentari
Podeli
Vojin Đorđević, Jovan Milojević i Michel Saint-LotVojin Đorđević, Jovan Milojević i Michel Saint-Lot
U okviru programa saradnje sa Ministarstvom zdravlja, posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu, UNICEF pomaže da se ojača sistem pedijatrijskih usluga za podršku i praćenje razvoja, kao i pravovremeno prepoznavanje razvojnih odstupanja i pružanje ranih intervencija u razvojnim savetovalištima.

Kompanija Vodavoda, koja je kroz partnerstvo podržala UNICEF, pomogla je da se za rad razvojnog savetovališta u Lazarevcu nabavi oprema, nameštaj i didaktički materijali. Tim povodom su direktor UNICEF-a u Srbiji, Michel Saint-Lot, i kreator brenda Vodavoda, Vojin Đorđević, posetili u petak, 13. aprila 2018. godine, Dom zdravlja u Lazarevcu Dr Đorđe Kovačević"

- Veoma nam je važna podrška koju ćemo dobiti za razvojno savetovalište u našem Domu zdravlja. Pored opremanja nameštajem i didaktičkim materijalima, sprovode se i obuke za pedijatre i zdravstvene saradnike. Tako se unapređuju rad i zajedničko planiranje podrške za uključivanje dece sa smetnjama u razvoju i dece iz osetljivih grupa u zajednicu - rekao je dr Jovan Milojević, direktor Doma zdravlja Dr Đorđe Kovačević u Lazarevcu.

Usluge razvojnih savetovališta su važne za decu koja žive pod određenim rizicima ili se suočavaju sa teškoćama i smetnjama u razvoju u najranijim godinama života. Rane intervencije mogu u velikoj meri da ublaže razvojne teškoće i spreče njihove dugotrajne posledice.


- Naš cilj je da zajedno sa Vladom Republike Srbije ostvarimo kvalitetnije usluge za svako dete. Povećan kvalitet i pristup uslugama za razvoj u ranom detinjstvu, uključujući odgovarajuću ishranu i blagovremenu imunizaciju, važni su za sve, a posebno za romske porodice i porodice dece sa teškoćama i smetnjama u razvoju i invaliditetom. Podrška privatnog sektora je dragocena i mi smo, zahvaljujući toj podršci, do sada obezbedili unapređenje usluga u 11 opština u Srbiji - istakao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Programom "Unapređenje primarne zdravstvene zaštite za podršku razvoju dece u najranijem detinjstvu" u Beogradu je obuhvaćeno 15 domova zdravlja i više od 110.000 dece.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.