NavMenu

MK Group donirala putničko vozilo Institutu za majku i dete

Izvor: eKapija Sreda, 13.09.2017. 18:20
Komentari
Podeli
Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić u Beogradu dobio je novo putničko vozilo zahvaljujući kome će pacijenti na hematoonkološkom odeljenju, pravovremeno primati ozračenu krv koja im je svakodnevno potrebna, kao redovna terapija.

Automobil marke Fiat Doblo, koji je donacija kompanije MK Group, omogućiće vozačima da u bezbednom automobilu svakog dana prevoze krv na zračenje do Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu, saopštila je MK Grupa.

Radoje Simić, direktor Instituta Dr Vukan Čupić, je istakao da bolesna deca nisu samo briga bolnice i Ministarstva zdravlja, već briga svih nas, da našoj deci omogućimo da žive u boljim uslovima, da se leče i sutra postanu mladi ljudi koji će biti sposobni za rad, a neki će i voditi kompanije.

- Auto koji smo dobili od vas ćemo koristiti za prevoz materijala i opreme, a nekada ćemo njime i prevoziti decu koja idu na zračenje ili na neka dodatna ispitivanja - dodao je Simić.

Ružica Nenezić iz kompanije MK Group istakla je da kompanija MK Group i sve njene članice veliku pažnju posvećuju promociji koncepta društveno odgovornog poslovanja i ističe njen značaj kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti.

- Nastavićemo i dalje da kroz konkretnu pomoć i donacije neophodne opreme doprinesemo unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji jer je to i pitanje boljitka svih nas pojedinačno i celog zdravstvenog sistema - dodala je predstavnica kompanije MK Group.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić, osnovan pre 67 godina, najveća je pedijatrijska ustanova u Srbiji, u kojoj se godišnje pregleda oko 200.000 dece, a na bolničko lečenje primi oko 22.000 pacijenata. Pod jednim krovom nalaze se sve službe i odeljenja neophodne za zbrinjavanje dece sa najsloženijim urođenim anomalijama, stečenim oboljenjima, uključujući i maligne tumore, kao i decu sa teškim povredama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.