NavMenu

NIS finansira projekte u 11 lokalnih zajednica u Srbiji - Rok za prijave 8. septembar

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.07.2017. 19:17
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Kompanija NIS saopštila je da je raspisala javni konkurs u okviru programa Zajednici zajedno za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra, a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Kako je navedeno, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata, a i ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu od 110,5 miliona dinara.

Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.


O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice, a svi uslovi i propozicije javnog konkursa "Zajednici zajedno" mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu. Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.

NIS već devetu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u Srbiji kroz program Zajednici zajedno i do sada je podržano ukupno 846 projekata i uloženo 900 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.