NavMenu

EU i Vlada Švajcarske donirale 253.880 EUR za 17 preduzeća sa juga Srbije - Pomoć i za školu, dom zdravlja, predškolsku ustanovu...

Izvor: eKapija Sreda, 15.02.2017. 08:37
Komentari
Podeli
Preduzeće Ivko Knits iz Blaca je u okviru društveno odgovornih aktivnosti koje realizuje u lokalnoj zajednici uručilo je u utorak (14. februara 2017) vredne donacije lokalnim institucijama u Blacu, te je tako Osnovna škola Stojan Novaković dobila računar, dva laptopa i projektor, mladi košarkaši su dobili nove dresove, dok su korisnici usluga Ustanove socijalne zaštite Trbunje dobili džempere i čarape koje proizvodi ovo preduzeće. Takođe, Dom zdravlja u Blacu je dobio dva laptopa, a deci iz predškolske ustanove Naša radost uručene su nove igračke, saopšteno je iz Evropskog PROGRES-a.

Uručenju donacija je prisustvovao Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRES-a, razvojnog programa preko koga su Evropska unija i Vlada Švajcarske pružile podršku u vrednosti od 253.880 EUR za 17 mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije među kojima je i Ivko Knits iz Blaca.

- EU i Vlada Švajcarske su pružile podršku malom biznisu u našim programskim opštinama jer je taj sektor ključan za ekonomski rast i povećanje zaposlenosti. Podržali smo dobre ideje i pomogli da preduzeća koja već posluju razviju potencijal za dalji rast - rekao je Grem Tindal.

Kako je Tindal naglasio jedan od preduslova za odabir projekata bila je i spremnost preduzeća da osmisle i sprovedu društveno odgovorne aktivnosti, koje treba da doprinesu široj zajednici, a pravi primer za to je preuzeće Ivko Knits iz Blaca.

Menadžer Evropskog PROGRESa je rekao da s obzirom na to da su Evropska unija i Vlada Švajcarske najavile nastavak podrške lokalnom ekonomskom razvoju u Srbiji, prilika je da se nastavi uspešna saradnja, kako sa lokalnom samoupravom u Blacu, tako i sa predstavnicima privatnog i civilnog sektora.
Sedamnaest mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije koja se bave proizvodnjom odeće, hrane, proizvoda od metala, preradom drveta ili inženjerskim delatnostima su preko Evropskog PROGRESa dobili opremu koja treba da doprinese većoj proizvodnji, širenju tržišta i uvođenju eko ili tehnoloških inovacija, a preduzeće Ivko Knits iz Blaca je dobilo novu opremu za šivenje u vrednosti od 15.000 EUR.

- Uz četiri nove mašine za heklanje koje smo dobili uz podršku EU i Vlade Švajcarske, unapredićemo proizvodnju, a već smo zaposlili četiri nove radnice - rekao je Nenad Popadić, direktor prodaje u Ivku.

Kako je Popadić objasnio najveći deo prihoda preduzeće ostvaruje od izvoza, a uspeh na tržištu zemalja EU, SAD, Rusije i Kanade postižu zahvaljujući proizvodima izuzetnog kvaliteta i dizajna, kao i poštovanju standarda proizvodnje i uvođenju novih tehnologija.

- Posebno važno je što mi želimo da budemo dobre komšije, odnosno da pomognemo lokalnoj zajednici tako što ćemo oslušnuti i odgovoriti na potrebe stanovništva ovde u Blacu. Za nas donacije školi, vrtiću, Domu zdravlja, ili pomaganje mladim košarkašima predstavljaju ulaganje u opšte dobro - istakao je Popadić, navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.