NavMenu

Branislav Baškot, osnivač Specijalističke ordinacije za nuklearnu medicinu Dr Baškot Beograd - biografija

Izvor: eKapija Subota, 27.09.2014. 13:01
Komentari
Podeli

dr sci med Branislav Baškot (Foto: dr-baskot.com)dr sci med Branislav Baškot

Datum rođenja: 20.12.1958. Ruma, Srbija, govori engleski jezik.

Dr Baškot član je udruženja:

- nuklearne medicine Srbije
- kardiologa Srbije
- kardiotorakalnih hirurga Srbije
- američke asocijacije nuklearnih kardiologa ASNC

Zaposlen: Specijalistička ordinacija za nuklearnu medicinu ordinacija "dr Baškot" Vojvode Stepe 347 b, Beograd

Usavršavanje: Usavršavanje šest meseci u JNM Miami SAD (2006)

Doktorska teza javno odbranjena: "Procena kritične lezije pre i posle perkutane koronarne angioplastike perfuzionom scintigrafijom miokarda" - 19.05.2005. godine.
Magistarska teza: "Perfuziona tomoscintigrafija miokarda 99mTc-tetrofosminom u dijagnostici ishemijske bolesti srca" - Vojnomedicinska akademija Beograd (2000-02)
Specijalizacija Nuklearne medicine (1991 - 94) - Institut za nuklearnu medicinu Vojnomedicinske akademije, Beograd, Srbija.

Profesionalno interesovanje: Nuklearna kardiologija, Nuklearna dijagnostika mozga, PET scan dijagnostika.

Knjige i poglavlja:

Branislav Baškot: SPECT i ishemijska bolest srca. Posebna izdanja "Zadužbina Andrejević" Beograd Srbija i Crna Gora 2003.
Branislav Baškot, A. Ristic-Angelkov, S. Ilic, S. Obradovic, S. Rafajlovski: Nuklearna kardiologija u dijangostici vijabilnog miokarda. Akutni koronarni sindrom. Specijalna edicija Medicinskog fakulteta Niš, Srbija i Crna Gora; 174 -189 2004.
Slobodan Obradovic, S. Rusovic. B. Balint, A. Ristic-Angelkov, R. Romanovic, B. Baškot, D. Vojvodic, B. Gligic: Autologa transplantacija progenitornih ćelija poreklom iz kostne srži u lečenju akutnog infarkta miokarda. Akutni koronarni sindrom. Specijalna edicija Medicinskog fakulteta Niš, Srbija i Crna Gora; 195 -206, 2004.
Branislav Baškot: NUKLEARNA KARDIOLOGIJA; SPECT miokarda: Determinisanje culprit lezije. Posebna izdanja "Zadužbina Andrejević". Beograd, Srbija 2006.

Edukacija i iskustvo
Edukacija iz nuklearno medicinske kardiodijagnostike lekara odeljenja za Nuklearnu medicinu u medicinskom centru Zaječar uz prezentaciju i predavanja, kao i uvođenje u redovni dijagnostički protokol perfuzione scintigrafije miokarda.

Sprovodi edukaciju studenata završne godine Elektrotehničkog Fakulteta - smer medicinska fizika.

Izabran u zvanje docenta iz predmeta Nuklearna medicina na VMA Maja 2008.godine, a od Decembra 2007.godine na Evropskom Univerzitetu.

Predavač i docent na US medical School – PRVOM privatnom medicinskom fakultetu na trećoj godini iz zajedničkog predmeta Radiologija i Nuklearna medicina.

U svojoj karijeri radio i na Institutu za nuklearnu medicinu Vojno medicinske Akademije Beograd i u privatnoj ordinaciji "Medica Nucleare". Profesionalno se bavi nuklearnom kardiologijom i do sad uradio preko 5000 bolesnika sa sumnjom i/ili potvrđenom ishemijskom bolesti srca.

Ogromno iskustvo stekao radeći sa svim konvencionalnim vrstama radioizotopa koji se upotrebljavaju u nuklearnoj kardiologiji (Talijum, 99mTehnecijum sa "nosačima" tetrofosminom, MIBI), kao i sa svim, danas u Srbiji pristupačnim farmakološkim testovima opterećenja (Dipiridamol – persantin, Adenozin i Dobutamin).

izvor : http://www.dr-baskot.com/

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.