NavMenu

Jadranka Šešelj, kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije - biografija

Izvor: eKapija Sreda, 11.04.2012. 19:06
Komentari
Podeli

Jadranka ŠešeljJadranka Šešelj

Jadranka Šešelj, žena Vojislava Šešelja, kandidat je Srpske radikalne stranke za predsednika Serbije na izborima 6. maja 2012. godine.

Rođena je 1960. u Podujevu i rasla kao treće dete u porodici Pavlović, uz majku Oliveru, domaćicu, poreklom iz Blaca i oca Vučinu, medicinskog radnika, rodom iz okoline Prokuplja.

Do Jadrankinog polaska u školu Pavlovići su živeli u Prištini, odakle se sele u Beograd. U Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u centru grada pohađala je prva četiri razreda, a od petog u Boleču, gde su roditelji sagradili kuću. Dane je provodila uz starijeg brata Miodraga i sestru Ninu.

Po završetku Šeste beogradske gimnazije, stekla je diplomu Više pedagoške škole, ali nikada nije radila u profesiji. U "Minelu" je provela 12 godina na službeničkim poslovima, a kada je preduzeće počelo da propada, proglašena je ekonomskim viškom. Otad se posvetila porodici.

O braku nije razmišljala do 30. što je zadavalo veliku brigu roditeljima, sve dok nije srela lidera Srpske radikalne stranke i sa 32 postala njegova supruga.

U braku sa Vojislavom Šešeljem ima četvoro dece.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.