NavMenu

Lena Kovačević, džez pevačica - Za muža imam recept

Izvor: Novosti Nedelja, 05.02.2012. 14:11
Komentari
Podeli

(Lena Kovačević)

Džez pevačica o muzici, ocu Dušku i planovima : Otac i ja se bavimo različitim profesijama i ta činjenica ne može bitno da utiče na moj životni put

Mlada džez pevačica Lena Kovačević publiku je osvojila talentom, ali i ljupkošću i lepotom. Ćerka proslavljenog dramskog pisca Duška Kovačevića, koju smo gledali u žiriju "Prvog glasa Srbije", diplomirala je na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, pre dve godine je objavila prvi studijski album simboličnog naziva "Dobar dan za pevanje", a poklonike dobre muzike uskoro će obradovati i novim pesmama.

- Upravo sam u fazi planiranja snimanja drugog albuma i to je nešto čemu se već dugo radujem - rekla nam je Lena Kovačević. - Zaželela sam se celog tog procesa. Volela bih da pripremim publici i muzičko iznenađenje u vidu koncerta, ali je za to potrebno još malo vremena.

* Zašto ste se opredelili baš za džez muziku?

- Nisam se, zaista, opredelila samo za džez, mada je moj album u Srbiji tako nekako shvaćen. Pravi ljubitelji džeza znaju da je to pop-džez album, inspirisan i nekim elementima naše tradicionalne muzike. Volim džez, studirala sam moderno pevanje, i ne bih sebe stavljala ni u kakve muzičke "kutije" i "ramove".

* Da li vam to što ste ćerka Duška Kovačevića predstavlja teret ili olakšavajuću okolnost u karijeri?

- Bavimo se različitim profesijama, tako da ta činjenica ne može bitno da utiče na moj muzički put. Zaista sam ponosna na njega i njegov rad, a pre svega na to što svoju profesiju nikad nije stavljao ispred porodice. Ostalo su za mene manje bitni podaci.

*Kako je iz vašeg ugla izgledao "Prvi glas Srbije" i da li su se vaša očekivanja poklopila sa krajnjim ishodom takmičenja?

- Izuzetno sam zadovoljna sezonom koja je iza nas, u pitanju je odlična produkcija, sjajna ekipa ljudi, imali smo izuzetno talentovane kandidate. Troje finalista se sa pravom našlo u finalu, a Davor je po mom mišljenju imao možda i najsnažniju želju i volju za pobedom. Svojom vedrinom, stabilnošću, i pevačkom i psihološkom, ostavio je snažan utisak i na nas i na auditorijum.

* Prošle godine ste uplovili u bračne vode. Kako ste upoznali supruga koji je, inače, farmaceut?

- Kao što to obično bude, upoznali smo se sasvim slučajno. I mi muzičari imamo priliku da sretnemo ljude koji nisu iz naše profesije i hvala bogu na tome.

* Rekli ste da ste svojevremeno važili za veliku buntovnicu, šta je danas ostalo od te devojke?

- Ta "bleskasta" rečenica je nekako čudno prenesena, više se odnosila na to kakav je ko bio u nekoj ranoj mladosti i kako smo se nosili sa autoritetima. Članovima mog benda to uvek bude povod da se slatko nasmeju na moj račun, a zahvaljujući današnjim magazinima, ovakvih rečenica i naslova imamo na pretek. Šta je ostalo od te "buntovnice"? Pa, izrasla je u još veću "buntovnicu".

* Uz vaše ime uvek ide epitet lepa. Koliko vam je to pomoglo u poslu kojim se bavite?

- Komplimente je lepo čuti, ali ne bih volela da zavisim od njih. Najbitnije je kako radimo posao kojim se bavimo. Važno mi je da se kao pevač i autor, kao muzičar, razvijam i napredujem.

napomena : tekst je u potpunosti preuzet iz lista NOVOSTI od 05.02.2012

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.