NavMenu

Srđan Šaper, McCann Erickson Group - dobitnik Nagrade za životno delo UEPS-a za 2011.godinu

Izvor: eKapija Petak, 23.12.2011. 09:11
Komentari
Podeli

Na tradicionalnoj svečanosti povodom Dana propagandista, Udruženje za tržišne komunikacije Srbije (UEPS) dodelilo je prestižnu Nagradu za životno delo Srdjanu Šaperu. Žiri je imao u vidu praktično i teorijsko stvaralaštvo Srdjana Šapera u svim sferama komunikacija, doprinos razvoju oglašavanja u našoj zemlji kao i značajan doprinos razvoju UEPS-a.

Nagradu za životno delo Srdjanu Šaperu uručio je proslavljeni reditelj Miša Radivojević.

Primajući nagradu Srdjan Šaper se zahvalio na ukazanoj časti, istakavši da ova nagrada ima poseban značaj jer je dodeljuje žiri sastavljen od dosadašnjih dobitnika koju su utemeljivači savremenog advertajzinga u Srbiji i dodao: "Kada pogledam unazad u skoro 30.godina rada u marketingu, iako sam uvek radio sa najboljima, od Dragana Sakana do Borisa i Tucka, ipak najviše pamtim mlade, kreativne ljude, zbog kojih se i sam uvek osećam mladim, kao i jednu posebnu, pozitivnu energiju, koja me je terala da dam najbolji deo sebe u ovom poslu. Zbog takvog timskog rada uspevali smo da dobijamo svetske nagrade, i bez lažne skromnosti, stvarajući brendove za naše klijente, stvorili smo brend i od naše agencije. Znanje i kreativnost ljudi u mom timu nešto je na šta sam najviše ponosan i što mi garantuje da će oni uvek moći da daju veliki i važan prilog i našoj struci i našem društvu."

Srdjan Šaper već 25 godina intenzivno radi na razvoju profesije, kreiranju medjunarodnih i domaćih brendova i promociji Srbije. Svojim angažovanjem postao je jedan od najzaslužnijih za razvoj struke u Srbiji i regionu.

Radio je kao kreativni direktor i reditelj u agencijama Saatchi & Saatchi, Ogilvy & Mather i Idols & Friends, a kao kompozitor i scenarista saradjivao je na brojnim projektima. Godine 1995. osniva agenciju Idols & Friends, a dve godine kasnije potpisuje ugovor sa agencijom McCann Erickson, nakon čega osniva istoimenu marketinšku agenciju u Beogradu i Skoplju. Trenutno se nalazi na čelu McCann Grupe, jednog od vodećih komunikacionih sistema u jugo-istočnoj Evropi, u okviru kojeg danas posluje više specijalizovanih agencija u pet zemalja.

Agencije iz McCann Grupe dobile su brojne medjunarodne i domaće nagrade i priznanja, a jedine iz regiona osvojile su najznačajnije svetske nagrade iz oblasti advertajzinga, Zlatnog i Bronzanog lava.

Srdjan Šaper aktivan je u kulturnom i društvenom životu Srbije. Predsednik je Upravnog odbora Beogradske Filharmonije, potpredsednik Srpske asocijacije menadžera, član je Medjunarodnog udruženja propagandista (International Advertising Association) i Američke privredne komore (AmCham).

Šaper dugo godina pruža podršku radu mnogobrojnih humanitarnih organizacija u Srbiji i regionu.

Na istoj svečanosti pored Nagrade za životno delo, dodeljene su i godišnje nagrade UEPS za uspehe ostvarene na polju tržišnih komunikacija. Agencije iz McCann Grupe osvojile su petnaest nagrada na ovogodišnjoj manifestaciji, od toga sedam prvih mesta u više kategorija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.