NavMenu

Miloš Dimitrijević, zamenik generalnog direktora kompanije Galens Invest - Energijom, radom i profesionalnošću pozicionirali smo se na tržištu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 31.10.2022. 09:46
Komentari
Podeli
Kompanija Galens Invest uspešno posluje 18 godina, a kako kaže Miloš Dimitrijević, zamenik generalnog direktora kompanije, na njihovoj strani je iskustvo, podržano visokom stručnošću i znanjem kadra. Iza sebe ima oko 60 objekata i danas istovremeno gradi preko 400.000 m2 na 10 različitih projekata i lokacija. O ovome, planovima, ali i tržištu nekretnina u Srbiji govori u specijalnom tematskom biltenu eKapije.


Kompanija Galens Invest važi za lidera u oblasti investicija i građevinarstva kod nas. Uspešno posluje gotovo dve decenije i iza sebe ima oko 60 realizovanih projekata. Na koji način prevazilazite izazove na tržištu?

- Kao kompanija sa gotovo dvodecenijskim stažom, na svojoj strani imamo iskustvo, podržano visokom stručnošću i znanjem našeg kadra. Konstantnim usavršavanjem i unapređivanjem načina rada, ostvarili smo određen kredibilitet i pridobili veliko poverenje klijenata, prvo u Novom Sadu, ubrzo zatim i u Beogradu, pa i u čitavom regionu. Imamo standardizovan pristup svakom objektu i veoma pažljivo planiramo i dinamički usklađujemo sve projekte. Konstantno osluškujemo tržište i pratimo inovacije koje se javljaju na evropskom tržištu, slušamo i maksimalno uvažavamo potrebe i sugestije kupaca i trudimo se da svojim pristupom i tretmanom ispunimo želju i zamisao svakog pojedinca.

Energijom, radom i profesionalnošću pozicionirali smo se na tržištu, na koje neprestano utiču različiti spoljašnji faktori - pre svega mislim na period od poslednjih nekoliko godina, na izazovna vremena koja su nastupila početkom pandemije i prolongirala se do danas, i uspeli da zauzmemo mesto lidera.

Pomenuo bih i našeg glavnog izvođača, kompaniju Galens DOO, bez koje naš napredak ne bi bio moguć. Zajedno smo učili, usavršavali se, pratili svetske trendove i implementirali najsavremenije metode gradnje, najmoderniju mehanizaciju i materijalizaciju. Takođe, realizacija naših dosadašnjih, ali i svih budućih projekata, ne bi bila moguća bez podrške izuzetno važnih partnera - poslovnih banaka. Iskoristiću priliku da se, u ime kompanije, zahvalim UniCredit banci, NLB Komercijalnoj banci, Intesa banci, OTP banci, Alta banci i ostalim bankama koje već godinama uspešno učestvuju u radu kompanije i razvoju našeg poslovanja.

Galens Invest posluje punih 18 godina, iza sebe ima oko 60 objekata i danas istovremeno gradi preko 400.000 m2 na 10 različitih projekata i lokacija.

AvenijaAvenija


Koji su trenutno aktuelni projekti – gradilišta Galens Investa?

- Kompanija Galens je upravo završila jedan značajan ciklus projekata: New Minel Residence & Office na Novom Beogradu, Aveniju, Pasent i Gundulićevu u Novom Sadu, kao i najsavremeniji planinski rizort na Zlatiboru - Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa.

U Beogradu je trenutno aktuelna izgradnja modernog stambenog kompleksa Woodstar Residence, koji je okružen zelenilom Zvezdarske šume i stanarima pruža prelep pogled na Dunav. Kada je u pitanju Novi Sad, u procesu izgradnje je Knežev park - stambeni kompleks na Novom naselju, gradskoj četvrti sa najviše zelenih površina. Ovaj kompleks se sastoji od pet lamela i konstruisan je tako da zadovolji sve potrebe savremenog načina života. Pored ovog objekta, u neposrednoj blizini Novog Sada, u mirnom delu Sremske Kamenice, trenutno gradimo i stambeni kompleksu Garden Hill, koji korisnicima nudi neophodan mir i idealno prirodno okruženje za život porodice.

Jedan od skorijih iskoraka u našem poslovanju odnosi se na gradnju planinskih rizorta i stambenih objekata na planini, pa smo tako, nakon završetka luksuznog hotela Zlatibor u centru, svoju pažnju i resurse usmerili na izgradnju stambenog kompleksa RUJ Mountain Residence & Spa u nešto mirnijem delu Zlatibora. Takođe, u toku je gradnja najsavremenijeg rizorta u regionu - Jahorina Mountain Resort & Spa, koji će, zahvaljujući svojim sadržajima, ovoj planini vratiti stari sjaj i ulogu u društvenom životu celog regiona.


Kakvi su planovi kompanije Galens Invest za naredni period? Koji projekti će obeležiti narednu godinu?

- Uskoro nas očekuje početak realizacije veoma značajnog projekta - Pupinove palate na Novom Beogradu. Ovaj projekat će, definitivno, u najvećoj meri obeležiti budući period poslovanja naše kompanije. Pored Pupinove palate, na Novom Beogradu nas očekuje nastavak radova i početak druge faze na kompleksu New Minel Residence & Office, dok u Novom Sadu sledi nastavak realizacije aktuelnog projekta Knežev park i Garden Hill.

Kada govorimo o planinskim lokalitetima, na Zlatiboru nastavljamo sa izgradnjom stambenog kompleksa RUJ Mountain Residence & Spa, na Jahorini sa izgradnjom - Jahorina Mountain Resort & Spa. Napomenuo bih da u narednom periodu planiramo proširenje poslovanja u regionu, odnosno još novih projekata, čiju će realizaciju, kao i do sada, pratiti i podržavati naše vodeće poslovne banke.

New Minel Residence & OfficeNew Minel Residence & Office

Proširenje delatnosti na izgradnju hotelskih ili stambenih objekata na planini je relativno novo u praksi vaše kompanije. Kako biste, iz investitorskog ugla, ocenili ovaj trend?

- Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa otvoren je u februaru ove godine. Za relativno kratko vreme, postao je omiljeno mesto za odmor turista iz celog regiona. Nalazi se u samom centru turističke destinacije i zahvaljujući dobroj lokaciji, sadržajima i vrhunskoj usluzi, zadobio je poverenje velikog broja ljudi. Od sadržaja posebno izdvajamo luksuzni Magnesium Wellness & Spa centar, koji se prostire na čak 4.000 m2 i sadrži posebnu vodu bogatu magnezijumom. Tu su i restorani sa vrhunskom hranom, zatim kongresni centar, prostrana dečija igraonica, kuglana, bilijar sala i još mnogo različitih atrakcija koje odmor na planini čine posebnim.

Jahorina Mountain Resort & Spa, kompleks koji trenutno gradimo na Jahorini, biće još impresivniji, samim tim što se nalazi na specifičnoj lokaciji, odnosno na samoj ski stazi. Pored luksuznih sadržaja koji su nam se odlično pokazali na Zlatiboru, rizort na Jahorini će sadržati skijašnicu, ski bar i druge objekte i aktivnosti koje će posebno obradovati kupce apartmana i goste naklonjene zimskim sportovima.

RUJ Mountain Residence & Spa je stambeni objekat, konceptualno drugačiji od dva navedena rizorta. Nalazi se na zlatiborskom proplanku i pruža mogućnost očuvanja veze sa prirodom. Odlično je povezan sa centrom turističke atrakcije, ali je naš cilj prvenstveno bio da sagradimo idealan planinski dom, u prirodnom okruženju, svima onima koji čeznu za mirnim odmorom na Zlatiboru. Osim jedinstvene lokacije i ambijenta inspirisanog okruženjem, vlasnicima stanova u kompleksu RUJ na raspolaganju će biti i različiti sadržaji koji ulepšavaju i upotpunjuju život na planini: ugostiteljski objekti, marketi, kao i najsavremenije opremljen spa centar.

Uzimajući u obzir veliko interesovanje za kupovinu nekretnina u rizortu na Jahorini i stambenom kompleksu RUJ na Zlatiboru, jasno je da kupci ovakav tip objekata prepoznaju kao dobru investiciju. Takođe, konstantna popunjenost hotelskih kapaciteta u hotelu Zlatibor Mountain Resort & Spa svedoči u prilog činjenici da je ovaj iskorak u poslovanju investiciono - građevinske kompanije odličan potez.

Hotel Zlatibor Mountain Resort & SpaHotel Zlatibor Mountain Resort & Spa


Šta je to što će Pupinova palata na Novom Beogradu ponuditi svojim korisnicima?

- Pupinova palata na Novom Beogradu oslikava savršen spoj savremene arhitekture i najsavremenije tehnologije. Idealno poslovno okruženje, koje podrazumeva neposrednu blizinu najvećeg biznis parka u regionu - Airport City-ja, u koji su smeštena predstavništva svih vodećih internacionalnih kompanija, banaka, ambasada, zatim blizina autoputa, mosta na Adi i odlična povezanost sa ostalim delovima grada, ovaj objekat čini optimalnim izborom za život.

Pupinova palata na Novom Beogradu nudi luksuzan i funkcionalan životni prostor, namenjen svima onima koji teže sadržajnom i kvalitetnom životu u atraktivnom i dinamičnom delu prestonice. Stambeni objekti najsavremenije materijalizacije i vrhunskog kvaliteta gradnje, u kombinaciji sa sadržajima potrebnim za skladan i dobro organizovan život savremene porodice, stvoriće veoma poželjno i kvalitetno okruženje za život u novom centru Novog Beograda.


Kako ocenjujete tržište nekretnina u Srbiji? Kakvo je interesovanje kupaca?

- Tržišna ekspanzija kojoj svedočimo u poslednjem periodu, a naročito od početka pandemije, posledica je velike potražnje i izuzetno pogodnih tržišnih okolnosti. Trend potražnje nastavlja da se kreće uzlaznom putanjom, što za nas kao investitora predstavlja poseban izazov. Kupci su naučili da prepoznaju kvalitet i pouzdanost, da definišu svoje potrebe, a investitori teže da im što više izađu u susret pratećim dodatnim sadržajima i da njihovi objekti u potpunosti isprate potrebe savremenog načina života u urbanoj sredini.

Sa velikim zadovoljstvom ističem da, bez obzira na okolnosti koje su se u poslednje dve godine negativno odrazile na stanje u čitavom svetu, beležimo uzlazni trend potraživanja, odnosno interesovanja kupaca za naše objekte, naročito kad su u pitanju novi projekti.

Kada govorimo o novim projektima, pomenuo bih da nas do kraja godine očekuje početak prodaje nekretnina u Pupinovoj palati na Novom Beogradu, kao i druge faze na kompleksu New Minel Residence & Office. Prodaja stanova u stambenom kompleksu RUJ na Zlatiboru i u planinskom rizortu na Jahorini je uveliko u toku, a interesovanje za ove projekte, kao ni ostale, trenutno aktuelne, ne jenjava.



Kompletan sadržaj tematskog biltena "Nekretnine i gradnja - investicije kao zalog za budućnost" možete pogledati OVDE
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.