NavMenu

Dragan Bjelogrlić, glumac i filmski producent - biografija

Izvor: Blic Subota, 25.12.2010. 16:00
Komentari
Podeli

(Foto: mc.rs)

Prvi film u kojem je igrao obeležio je njegovu karijeru - ostvarenje "Boško Buha" snimio je kao dečak 1978. godine. Od tada je igrao u skoro 40 filmova, dvadesetak TV serija i drama i 15 pozorišnih predstava. Početkom 1994. formirao je producentsku kuću "Kobra" s bratom Goranom, koja potpisuje jednu pozorišnu predstavu i pet filmova ("Lepa sela lepo gore", "Rane", "Rat uživo"…). Jedan je od glavnih glumaca i producenata serije "Vratiće se rode", a kao producent dobio je preko 15 glavnih nagrada za filmove na domaćim festivalima i preko 20 internacionalnih priznanja i gran prija. Od 1996. u braku je sa Majom sa kojom ima ćerku Miu i sina Alekseja. Početkom decembra 2009. počeo je da radi multimedijalni projekat "Montevideo, bog te video" koji govori o našim fudbalerima na SP u fudbalu 1930. godine, a koji je ovih dana imao i svoju premijeru. Bjelogrlić je u ovom projektu uspeo da udruži mlade glumačke sange sa našim najistaknutijim glumcima. Krajem godine glumio je u predstavi "Ratna Kuhinja" u Ateljeu 212.

Dragan Bjelogrlić se nalazi na 3.mestu Blicove liste "50.najmoćnijih u šou biznisu" za 2010.godinu

www.blic.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.