NavMenu

Branka Pudrlja Durbaba, glavni direktor za tržište, A1 Srbija - Predviđanje potreba korisnika, pre nego odgovor na njih

Izvor: Promo Subota, 19.06.2021. 08:42
Komentari
Podeli
(Branka Pudrlja Durbaba) Internacionalna sinergija koju smo ostvarili zahvaljujući nedavnom rebrendiranju, omogućila nam je da budemo jedini operator sa sopstvenim brendom uređaja na tržištu.

Tržište telekomunikacija prolazilo je kroz velike promene i pre pojave globalne pandemije. Koliko su zdravstvena i privredna kriza ubrzale tranziciju ka najmodernijim tehnologijama?

- Digitalna transformacija je godinama jedna od najvažnijih tema u svetu, a postaje sve važnija i na našem tržištu. Pandemija je sve to ubacila u novu brzinu i mnoge kompanije naterala da se prilagode brže. Telco industrija je na neki način generator tog trenda, jer već nekoliko godina poslujemo van tradicionalnih okvira. Iako je prva asocijacija na telekomunikacionog operatora - pružanje konektivnosti, A1 Srbija je osim ljudi usmeren i na povezivanje uređaja. Budućnost već sada zahteva kreiranje end to end rešenja, zaokruženih procesa koji biznis korisnicima daju optimalno rešenje po sistemu "ključ u ruke". Veoma je uzbudljivo i velika odgovornost imati aktivnu ulogu u tome, kao ICT kompanija.

Koliko i na koji način su se promenile potrebe poslovnih korisnika i kako odgovarate na njih?

- Postoji potreba za većom digitalizacijom poslovnih procesa, posebno imajući u vidu trend rada od kuće. To podrazumeva kvalitetnu komunikacionu podršku ljudima i mašinama. Tržište Internet of Things uređaja raste velikom brzinom i procenjuje se do čak 75 mlrd EUR do 2025. godine. A1 Srbija je među samo 15% operatora u svetu koji korisnicima nude benefite Narrow Band IoT tehnologije. Ona je odlična za biznis korisnike jer pruža širok spektar primene – u poljoprivredi, saobraćaju, energetici, zaštiti životne sredine, proizvodnji, u svakoj oblasti u kojoj postoji merenje i slanje podataka. Posvećeni smo servisima budućnosti koji će poslovnim korisnicima pomoći u optimizaciji, a podržavamo ih i kroz prvu besplatnu poslovnu platformu - Naša mreža.

Istraživanja pokazuju da kompanije očekuju veću prodaju putem digitalnih kanala, ali i brzo prilagođavanje novim uslovima, što ponovo u fokus stavlja prodaju i marketinški sektor. Kako A1 Srbija planira da isprati ovu tranziciju?

- Predviđanje trendova nam omogućava da to bude svakodnevni način poslovanja. Biznis korisnicima je potrebna stabilna i bogata internet konekcija da bi svoje poslovanje mogli da neometano presele u online teren, na kom se dalja tržišna utakmica odvija. Kako bi podržali rast broja korisnika, koji se po RATEL-ovom izveštaju nastavio i u prvom kvartalu 2021. budući da smo operator u čiju je mrežu najveći broj korisnika preneo broj, i njihovu potrebu za većom potrošnjom interneta, uveliko radimo na značajnim unapređenjima mrežne infrastrukture, proširenju kapaciteta 4G mreže i još većem unapređenju data servisa. Dodatna infrastrukturna proširenja predviđena su u celoj zemlji, posebno na području Beograda i u Vojvodini, koja će unaprediti iskustva korisnika na čak 70% mreže.

Internacionalna sinergija koju smo ostvarili zahvaljujući nedavnom rebrendiranju, omogućila nam je da budemo jedini operator sa sopstvenim brendom uređaja na tržištu. Taj ekskluzivitet dostupan je i našim poslovnim korisnicima budući da uz Moćne biznis tarife mogu da izaberu poslednju generaciju A1 Alpha telefona, prvih na tržištu Srbije sa 3 godine garancije.

Kako tehnologija utiče na drugačije korisničko iskustvo sada, i kako će to izgledati u budućnosti?

- Svaki pojedinac ima moć da napravi promenu nabolje, a u kombinaciji sa snagom savremene tehnologije, ta moć može da preoblikuje naša iskustva. A1 Telekom Austrija Grupa je posvećena razvoju novih rešenja i raduje me što A1 Srbija uspešno ide u korak sa svetskim trendovima, dajući veliki doprinos strategiji Grupe u ovoj oblasti. Uverena sam da ćemo uz Narrow Band IoT tehnologiju, privatne LTE mreže i druga napredna rešenja za povezivanje uređaja, kao i sajber bezbednost, značajno pomoći poslovnim korisnicima da optimizuju procese i tako unaprede poslovanje.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: A1 Biz podrška

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.