NavMenu

Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta Batut - biografija

Izvor: eKapija Petak, 03.04.2020. 08:48
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
Darija Kisić Tepavčević, rođena 1975. u Sarajevu, radi kao vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Trenutno je član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, koji je u martu 2020. formirala Vlada Srbije.

Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a doktorirala je na temu: "Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom".

U februaru 2002. izabrana je u zvanje asistenta pripravnika za predmet Epidemiologija na Medicinskom fakultetu. U zvanje asistenta izabrana je u maju 2007. godine, a u isto zvanje ponovo u junu 2010. godine. Krajem te godine predložena je za izbor u zvanje docenta, navodi Istinomer.

Zamenica je direktora Instituta za javno zdravlje Srbije Milan Jovanović Batut.

Kako BBC piše, tokom epidemije pominje se i njena izjava o tome kako je prvi slučaj koronavirusa zabeležen u Srbiji 1. marta, nekoliko dana pre nego što je Srpska napredna stranka organizovala masovno skupljanje potpisa.

Kisić Tepavčević je izjavila da je u pitanju - lapsus i da je prvi slučaj zabeležen 6. marta, dva dana nakon što se završilo prikupljanje potpisa za parlamentarne izbore.

Takođe, u žižu javnosti je dospela i zbog seksističkih komentara na društvenim mrežama koji su joj bili upućeni na račun "previše doteranog" izgleda.

Tim povodom oglasili su se državni organi od poverenice za zaštitu ravnopravnosti, zaštitnika građana i drugih, koji su napade na dr Kisić osudili.

- To je još jedan od brojnih primera u kojima se žena omalovažava i vređa zbog fizičkog izgleda, bez obzira na znanje, stručnost i sposobnosti koje ima - navela je poverenica a preneo njen kabinet.

- Zabrinjava i činjenica da se ženi ne dozvoljava da njene profesionalne reference budu jedino merilo i kriterijum za obavljanje važnih funkcija, pa posledično i njenih istupanja u javnosti - naglasio je zaštitnik građana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.