NavMenu

Srđan Banović, Transfera Srbija - Ovo je za nas bila godina rekordnih rezultata

Izvor: eKapija Nedelja, 08.12.2019. 11:21
Komentari
Podeli
Srđan BanovićSrđan Banović
Poslovanje kompanije Transfera u periodu koji je za nama obeležio je stabilan rast i organizacioni razvoj. Kako je za eKapiju rekao Srđan Banović, izvršni direktor Customer Service-a u ovoj kompaniji, Transfera je od samog početka uložila mnogo napora u formiranje fleksibilne organizacije koju čine ljudi motivisani da svakog dana unaprede kvalitet usluga.

- Rast je posledica tog napora. Razvoj u organizacionom aspektu tu je da omogući stabilnu bazu za dalje širenje kompanije - istakao je Banović.

eKapija: Kakve je poslovne rezultate ostvarila kompanija u 2019. godini?

- Za Transferu, ovo je godina rekordnih rezultata. Kompanija danas broji više od 210 zaposlenih, broj naših poslovnica u Srbiji uvećan je za tri nove kancelarije, a po finansijskim pokazateljima će se naći među prve tri logističke kompanije na tržištu Srbije. Pokrenuti su mnogi projekti uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj. U prvom redu, to su projekti koji se tiču digitalizacije naših poslovnih procesa i Transfera Akademija, kao značajan projekat na polju razvoja potencijala zaposlenih. Takođe, Transfera se ove godine po prvi put predstavila na minhenskom sajmu logistike, najznačajnijem događaju te vrste u Evropi.

eKapija: U čemu je tajna uspešnog poslovanja kompanije, s obzirom na to da beleži rast iz godine u godinu?

- Strateško opredeljenje kompanije je da ima minimalna ulaganja u oglašavanje i promovisanje svojih usluga putem klasičnih marketinškh kanala. U tom smislu, oslanjamo se na "word of mouth", oblik reklame koji od nas zahteva da u svakom trenutku budemo kompanija koja pruža dodatnu vrednost klijentima. U praksi ovo znači da ćemo odgovoriti na zahtev klijenta nezavisno od toga da li je zahtev stigao u okviru radnog vremena ili ne, da ćemo ponuditi niz različitih opcija za rešenje izazova koji klijent pred nas postavi i da ćemo realizacijom integrisane logističke usluge učiniti da se korisnik naših usluga oseća sigurno. Klijent koji je napravio pravi izbor nikada ne čuva to kao tajnu i iz ovoga proizliazi činjenica da Transfera svake godine značajno uvećava bazu svojih korisnika usluga.

eKapija: Koje sve usluge pružate svojim klijentima? U kojim ste sve gradovima Srbije prisutni?

- U okviru svojih operativnih sektora, Transfera pruža usluge drumskog, avio i brodskog transporta robe, carinskog zastupanja, skladišno-manipulativnih usluga, kao i usluge distribucije robe. Kombinacijom dve ili više logističkih operacija nastaje ono što nazivamo integrisanom uslugom, što je i najčešća opcija za koju se opredeljuju naši klijenti. Transferina orijentacija na klijenta zahteva ne samo da se usluga kreira prema specifičnim zahtevima korisnika usluga, već i da budemo prisutni tamo gde se nalaze naši klijenti. Iz tog razloga, Transfera se nalazi od Odžaka na severu, do Niša na jugu zemlje, sa kancelarijama u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu, Čelarevu i Loznici.

eKapija: Kakva je trenutno situacija na logističkom tržištu u Srbiji? Šta je to što kompaniju Transfera izdvaja u odnosu na konkurenciju?

- Ubrzani razvoj tehnologija omogućava veću adaptibilnost kompanija na zahteve klijenata I pronalaženje novih i bržih načina komunikacije u cilju realizacije usluga. Kako je komunikacija osnov u izgradnji Transferinog odnosa sa klijentom, kompanija je pre nekoliko godina svoju organizaciju bazirala na Front Office-u i Back Office-u. Sektor Klijent Servisa, kao nosilac uloge Front Office-a predstavlja Transferin interfejs prema klijentu i mesto na raskrsnici informacija preko kojeg se klijent informiše o statusu svoje pošiljke, konsultuje po pitanju optimalnih logističkih rešenja i prenosi svoje zahteve na operativne sektore Transfere. Pokazalo se da je ovakav pristup i te kako uticao na unapređenje korisničkog iskustva kod Transferinih klijenata, te da, gledano iz ugla potencijalnog klijenta, presudan faktor kod izbora logističkog provajdera nije infrastruktura, već količina pažnje koju klijent oseća. U tom segmentu, Transfera se trudi da održi prednost nad konkurencijom.

eKapija: Razvoj tehnologije uticao je na sve grane industrije, pa i na sektor logistike. Koliko se promenilo pružanje usluga u logistici i na koji način Transfera odgovara na izazove savremenog doba?

- Ako pogledate teme logističkih konferencija u poslednjih nekoliko godina, primetićete da je jedna od najzastupljenijih tema digitalizacija. Transfera je pre tri godine započela projekat pod nazivom Transfera2020 koji za cilj ima mapiranje i potpuno prebacivanje poslovnih aktivnosti i operacija kompanije u digitalno okruženje. Ovde se pre svega misli na razvoj specijalizovanog softverskog rešenja koje prati operativni rad i kroz jednostavan i brz prikaz finansijskih pokazatelja predstavlja podršku menadžmentu pri donošenju strateških odluka. Softver je okvir koji obuhvata specijalizovane module u segmentu transporta, carinskog zastupanja, ali i WMS i CRM module prilagođene specifičnim zahtevima Transferinog poslovanja. Projekat Transfera2020 ulazi u završnu fazu testiranja i pune implementacije, a mi se okrećemo daljem razvoju portala koji će olakšati komunikaciju sa klijentom kao aplikacija koja će omogućiti precizno praćenje pošiljki od trenutka preuzimanja do trenutka isporuke.


eKapija: Pokrenuli ste i Transfera akademiju. Možete li nam reći nešto više o tom projektu. Koji je bio cilj pokretanja?

- Ovaj projekat pokrenut je u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Tokom 2017. godine i posete delegacije EBRD-a Transferi, na čelu sa potpredsednikom ove organizacije, gospodinom Pierrom Heilbronnom, najveću pažnju privukla je upravo ova inicijativa orijentisana na tri ciljne grupe - novozaposlene, postojeće zaposlene i mlade talente. Razvijeni su posebni edukativni programi koji se sastoje od specijalizovanih predavanja iz svih oblasti u kojima Transfera posluje, časova usavršavanja stanih jezika, projekata razvoja specifičnih logističkih rešenja, razmenjivanja iskustava sa internim i eksternim predavačima itd. Akademija je i formalizacija Transferinih težnji da svoje zaposlene motiviše za dalji lični razvoj i pronalaženje mesta u okviru organizacije na kojem će pružiti najbolju performansu. Polaznici Akademije na taj način imaju jasnu ideju šta se od njih očekuje i u kojem pravcu mogu usavršavati svoje veštine. Ovo je nešto što je od izuzetnog značaja za kompaniju kada se govori o njenom daljem razvoju.

eKapija: Veoma ste aktivni i kada je reč o humanitarnim akcijama. Možete li nam reći nešto više o tome?

- Gotovo od samog početka svog postojanja, kompanija Transfera se trudi da pomogne sve humanitarne inicijative koje u svom fokusu imaju decu. Jednostavno, ove aktivnosti kompanije proizilaze iz zajedničke želje svih zaposlenih da pruže pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija. I nije to uvek finansijska ili materijalna donacija - nekad je to i celodnevno druženje kao što je to, već tradicionalno, sportsko nadmetanje ekipa Transfere i štićenika doma za nezbrinutu decu Jovan Jovanović Zmaj, koji ističu da im je pažnja najznačajniji poklon. Obnova vrtića, bolnica, podrška u organizaciji memorijalnog fudbalskog turnira Dragan Mance, saradnja sa Fondacijom Novak Đoković i umetnički projekti kao što je Nebeska tema, dokumentarni film o Vladi Divljanu - Transfera je uvek tu da pomogne i podrži ono što je važno.

eKapija: Koji su planovi Vaše kompanije za naredni period?

- Ciljevi Transfere ostaju nepromenjeni. U narednoj godini nastavićemo da radimo na standardizaciji i jačanju organizacione strukture. Razvoj kadrova ostaje prvi prioritet kompanije, uz akcenat na razvoj i implementaciju tehnoloških rešenja. Prateći ovaj kurs, verujemo da će Transfera i u 2020. godini nastaviti trend rasta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.